Abdullah07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anladım.Mesela o zaman ev sahibimiz vardı ve yaşlı tek yaşayan biriydi.Annem hergün ona yemek yapıp götürürdü.Ben annemin vefat haberini alınca memlekete eve gittiğimde daha eve girmeden ev sahibi ile karşılaştım ve o yaşlı dayı 'bizim kira ne olacak diye sormaz mı ? 'o an yaşlı genç demeden o adamı nerdeyse parçalayacaktım izmirden gelen amcalarım engel oldu..O gün şunu anladım .
Kimseye haddinden fazla değer vermeyeceksin .Maddiyatı hayatımdan çıkarmadım aksine daha çok önem verdim..Çok zenginliği de yaşadım fakirliği de ..Şu an nasıl derseniz hamdolsun der geçerim ne çok iyi ne çok kötü...
Kısa bir mecaz yapayım ...
Paralıyken de 1 kg patates yerdim parasızken de ..
Hayatta ne nefret ettiğim insan tipi cimrilerdir mesela..
Akraba dost falan hikaye.... Dost arıyorsan bu zamanda cebinde arayacaksın ...Sizi takmayanı siz de takmayacaksınız..Gereksiz herkesi hayatınızdan çıkarın.. İşi düşen sizi zaten bulur..
Maneviyata gelince tecrübelerime dayanarak konuşuyorum .Hayatta sana yapılan iyiliği de kötülüğü de unutmayın.Vefakar olun..Size sevgi gösteren büyüklerinize saygı gösterin ve sevginizi esirgemeyin.Size hakkettiğiniz değeri vermeyen kim olursa olsun kardeşiniz de olsa ona göre tavır koyun...Daha doğrusu karşınızdaki kişi size nasıl yaklaşırsa öyle yapın..
Ben herzaman derim nasıl biri olduğum karşımdakine bağlı diye...
Biraz belki konudan alakasız oldu ama madem yazdınız ben de biraz içimi dökeyim dedim.Sağolun biraz rahatladım .
Bu başlık altında bence sizin bu yazınız sonrasinda ötesinde yazacak kimse kalmadı 😞 paylaşımınız için çok teşekkürler rabbim büyüklerinize şefaatçi olsun mekanları cennet olsun