Öncelikle geçmiş olsun, bu gibi durumlarda sanığın özel koşulları cezai indirime sebebiyet vermez. Yani çocukları ve geçim sorunları olsa bile bunu göz önünde bulundurmak yasalara değil hakimin vicdanına kalmış bir durum.
İlgili içerik sanırım yerli bir film. Film sektörüne yeni girenler genelde internette rekabeti düşük filmleri tercih ediyor. E bunlar da yerli filmler oluyor. Bakılıyor ki internette Türk filmleri yok, hemen yayınlıyorlar. Bu yanlışa pek çok kere denk gelmişizdir. O filmlerin internette olmamasının sebebi tam olarak bu.
Sitede reklam olup olmaması da davacıyı caydıracak bir durum değil. Kaldı ki size dava açan insanlar bundan para kazanıyor. Sizi yargıladığımı düşünmeyin ama bu tür yasalar bugün size karşıymış gibi görünse de yarın aynı şekilde sizin içeriğinizi koruyacak. Zaten sistem böyle işlediği için sistemin böyle işlediğini bilen kişiler size acımadan dava açıyor. Bunu çok iyi bildikleri için yapıyorlar.
Ben de benzeri bir durumu satışını yaptığımız üründe yaşadım. Hello kitty ikonu olan bir ürünü patent ile ilgili sorun olup olmayacağını bilmeden pazar yerlerinde satışa çıkarmıştım. Ürünü markanın TR temsilciliğinden bir avukat satın alıp tüm süreci kayıt etmişti. Tabii biz ürün ve ürün teması hakkında değil teknik anlamda yetkili olduğumuz için topu üreticiye attık. Onlar kendi aralarında halletmişlerdi.
Konuya ek olarak, TR'nin en büyük film sitelerinden biri fhdfilmizlesene sahibi bildiğim kadarı ile yurt dışında yaşıyor ve Türkiye'de hakkında onlarca dava var. Geçen senelerde kısa süreliğine farklı domainden devam edip tekrar eski domainine döndü. Burada o ekipte yer alan birkaç kişi vardır fakat kendini açık etmez, haklı olarak. Bu işi yapmayı düşünen arkadaşlara da ön ayak olmuş olsun bunlar. Yerli içeriklerden uzak durun.