''Wprocket kurup default ayarlarla bile site hızlanıyor.''
Maalesef site hızlanmıyor, puanlar yükseliyor ve siz site hızlandı sanıyorsunuz; kendi tarayıcınızda mevcut olan cache nedeniyle.
İş sadece görsel optimizasyon css js ile bitmiyor dediğiniz gibi.
Sunucu alt yapısı, kullanılan tema, (font ayarları vs), temaya bağlı eklentiler ve haricen kullanılan eklentiler derken bir bakmışssınız boğulmak üzeresiniz.
Ama siz sadece puan odaklı olursanız dediğiniz kısmen doğrudur. Ancak ne olursa olsun ''wordpress hız konusu sabit değildir''
Üst düzey bir yetenek gerektirmese de emek gerektirir maalesef çoğu sitede.
Asla yapılan işi, işe verilen emeği küçümsemeyin. Yoksa bir gün gelir sizin yaptığınız, emek verdiğiniz işi küçümseyenler olur.
Ha siz derseniz ki 1 saatte site teslim edenler var, ne emeği yahu bir eklenti kurup geçiyorlar.. Ona bir lafım yok maalesef.
Bu da müşterinin bilinçli olması gerektiğinin işaretidir esasında.
Neyse, size kolay gelsin diyeyim.
İyi forumlar herkese.
Kimsenin işini küçümsemedim saygım olduğunu söyledim. Benim işimi küçümseyebilirsiniz buna asla alınmam neticede herkesle iyi olamayız mutlaka fikir ayrılığı olacak. Wordpresste hızın çok zor olmadığını yine söylemek istiyorum neticede bu işin içindeyiz bizde.
Netice olarak okuduğumuzu anlamak zorundayız hız konusundaki durumları öncesinde çok kez anlattık. Olayın farklı yerlere gitmemesi için tekrar konuyla alakalı yorum eklemeyeceğiz. Haricinde özelden her türlü bilgi alışverişine açığız iyi forumlar.