Romitet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
API yazmışsın, zaman ayırıp baya baya bildiğin özel bir yazılım yapmışsın. Her nekadar ülkemizde yurtdışı gibi yazılımcılıkta saat ücreti alt yapısı oturmasa da bence istediğin ücret gayet mantıklı. Asla uçuk değil, hatta uygun bile.

Ayrıca, benzer durumlar yaşadım çok kez. Arkadaşlar, dostlar web tabanlı işleri olduğunda bana geliyor, onları dinliyor, süre veriyor ve en sonunda şimdi bu işin bir de ücret kısmı var diyerek daha en başında konuşuyorum. Hatta çoğu kez de tutarın yarısını peşin alıyorum, bu konuda prensip sahibi olduğumu hatırlatıyorum. Tavsiye ederim 👍
Doğru söylüyorsunuz hocam. Bilgisayarımı yeni aldım, aldığım günden beri bir şekilde freelancer olarak çalışarak işler yapmaya çalışıyorum. Önceden uğraşıyordum az çok fakat öğrenim için aile evinden ayrılmam gerekti bilgisayarsız oldum bir müddet. Freelancer olarak hayatta nasıl kalınır, hakkını nasıl alırsın, ücret müzakeresi nasıl yapılır vs. tecrübeli olmadığım bazı konular var. Dediğiniz gibi ücreti baştan konuşmak daha doğru bir yol.