ahmetkucukonder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğer bir uğraşın olacaksa ilerleyeceğin bir hedefin varsa bırakıp AÖL'e geç hedefine ilerle son sene YKS'ye çalışırsın. Benim okuldan derslerden başka uğraşım yok diyorsan bırakman hata olur, kendini boşlukta bulursun. Ben 2015'te bıraktım, başlarda oyunlara sarmıştım 2-3 yıl harcadığım boş vakitten sonra ilgim olan yazılım sektörüne atıldım projeler geliştirdim bir şeyler öğrendim yeri geldi uzaktan eğitimdeyken yazılım mühendisliği okuyan üniversite öğrencisi arkadaşımın sınavına girdiğim bile oldu Geçen yıl liseyi açıktan bitirdim, Şubat'ta askere gidiyorum dönünce sınava hazırlanacağım. Zamanında sektörlerde ilkokul mezunu olanlar adamdan sayılırmış sonra lise mezunları adamdan sayılmaya başlandı artık devir değişti lisans mezunu aşağısına insan gözüyle bakmıyorlar
aCadir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
* Okul sadece iş için okunmaz. Okuyan iş bulamadığı bir yerde, okumayan hiç bulamaz. Bulsa da bir gün okuyan gelir, başına müdür olur.
* Hayat her zaman kendi işini yapma fırsatını vermez, verse de iflas etmeme garantisi vermez. Okullu patron/işçi, okulsuzdan iyidir.
* Kendi işini yaptığında: bir gün universite mezunu bir tedarikçi ile muhabbet ederken "ben de lise terkim" demeye dilin varmaz.
* Okul sana kültür, kaliteli ortam, kaliteli arkadaşlık, bakış açısı gibi şeyler de kazandırır. Günlük hayatta ne işime yarar deniyor: Okumazsan bunların eksikliğini günlük hyatta fazlasıyla yaşarsınız.
* Okumayıp holding sahibi olacağına, okullu olup bimde çalışmayı tercih ediyor olmalısınız.
* Liseyi bırakmayı değil, üniversiteyi bitirmeye odaklanmalısınız.
* Hayata atılmak için kesinlikle geç kalmadın. Hatta henüz çok erken.

Tercih sizin.
Ama bunları unutmayın. Yarın öbür gün evlenip, çocuğunuz olduğunda ve çocuğunuz okulu bırakmak iserse, ona iletmek üzere nasihat olarak saklayın.
"Kişi kendi verdiği kararların karşılığını yaşar."

İnşallah bırakmazsınız. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Kaan1623 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çocuklarını ısıtmak için sobaya odun alamayan annenin saç kurutma makinasını açıp çocuklarına ısınsınlar diye verip yan odada intihar ettiği bir ülkede en ufak sorunda vazgeçmek daha yolun başında pes etmek bana göre çok mantıksız. Ayrıca '' yav okuyanda işsiz ha okusan diplomalı işsiz olacaksın'' diye konuşan adamlara bak hepsi boş beleş geleceği olmayan bölümlerden mezun olan kişiler. Emin ol geleceği olan birçok meslek var. Ama örneğin sen gidip yazılım mühendisliği okursan sıradan bir üniversitede ki (40 yapsan kazanıyorsun zaten) kim neden sana iş versin
ozgur_medya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğer ayda 5.000-10.000 garanti kazanmıyorsanız okulu bırakmayın, okul mantıksız bile olsa bir yatırımdır. Lise 2'ye kadar okumuşsun, 10 senelik bir yatırımı tek kalemde silmek hiç mantıklı değil.
Escanor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Okul denen saçmalık artık önemli değil. Teknoloji devrindeyiz, sistem bize 6 yaşından başlayıp 20li yaşlara kadar okul denen sistemi dayatıyor. Eğer bir hedefin yok amacın para ise okumaya devam et
tryigitx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Her şeye rağmen okumanı tavsiye ederim. Dünyaya yüzeysel bak hep şu anki durumu kurtarmak için geleceği düşünmemezlik yaparsan sonunda hiçbir şeyin kalmaz. Okumayıp paran olması için paran olması lazım. Kimse zamanını bedavaya vermek istemez.
McCall adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eskiden okumayanlara kötü ve cahil gözüyle bakılıyordu çünkü toplama çıkarma , okuma yazma bilmiyorlardı ama artık günümüz çağında internet teknolojisi var 11 yaşında ki çoçuk bile neler neler biliyor hayretler içersinde bakıyorum . Temel bilgileri öğrendiğine göre , istemiyorsan okumak okumayabilirsin bu kadar kasmana gerek yok bence erken yaşta hayata atılman daha güzel olur sonuçta Türkiye’desin
Mrnngc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
iyi gözlemleyin hocam okulda para kazanmak isteyen arkadaslarinizi belirleyip ekip kurun sonra r10 dan is alip onlarla yapin her isten komisyonunuzu da alin okul parasi fazlasiyla cikar
Somuncu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynısını bigo live dan yayın açmak icin yaptık hocam okulda adımız tosuncuga çıktı disiplinlik olacaktık
Gokenim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ne kadar boş umutsuz konuşmalar ya.
10 sene önce mezun oldum ben 2008'de liseye başladım evimiz kira 4 kardeşiz 4ümüz de okuyoruz babam konfeksiyonda çalışıyor asgari ücretle ev geçindiriyordu.
benim cebime 1 tl para girmiyordu herkes gidip bişeyler alıyodu ben alamıyodum. Ama bunları ben o yaşta anlayamadım 9. sınıfın ilk dönemi 9 tane zayıfım geldi beni okuldan alıp işe vermek istediler ama ablam karşı çıktı kurtarır dedi.
2. dönem hepsini kurtardım sonra bilgisayar bölümüne girebildim 2. senede.

Ama babamın bu durumu hala devam ediyodu adam bizi geçindirebilmek için kredi çekip ordan oraya yatırmış bizim haberimiz yok içine atmış hep.
2013'te kalp krizi geçirdi stresten damarları tıkanmış çok şükür açıldı şuan iyi herkes kendi işinde çalışıyor babam emekli oldu.

Öyle zora gelince hemen bırakayım edeyim olmuyor işte. Benim de arkadaşlarım hep nike adidas giyerdi o zamanlar onu giyenler çok havalıydı zengin gibiydiler. Ben pazardan alıp çakmasını giyerdim.
Onlar gider kantinde sosisli falan yerdi ben eve gidip öğlen evde yerdim okuldan sonra.

Tek zorluk çeken siz değilsiniz ki ama öyle zorluk çeker çekmez de hemen bırakayım demek ne? Bıraksan ne seni adam yerine mi koyarlar liseden terk etmişsin okulu?
Sen doğru düzgün okumana bak hepsi çözülür bu sorunların günün birinde arkana bakar vay be neler yaşamışım dersin ben şuan öyle diyorum.
edelweiss adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hic bir sey lise egitimini birakmaniz icin gecerli bi sebep degil. Universite mezunlarinin bile bir vasif edinemedigi bu duzende, liseyi bile tamamlamazsaniz cok yazik edersiniz! Konaklama sorunsa, yatili okullar var. Harclik sorunsa, burslar var. En kotu ikametinizin bulundugu ilcenin kaymakamligina gider durumu izah edersiniz. Madem basarili bir ogrencisiniz tum bunlari edinmeniz icin hic bir engel yok demektir.
Nokvi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam kardeşim, liseyi okuyamayacak kadar nasıl bir maddi sıkıntı çekiyorsun? Sana bişey söyliyim mi benim sigara alabilecek param bile yoktu lise okurken. Etrafımdaki herkes her tenefüs kantine giderdi çikolatasını yemeğini alırdı benim böyle bir tenefüs geçirebilmem imkansızdı. Yol parasıyla okula gidip geliyordum anlayacağın. Seninde en kötü yol paran yoktur diye düşünüyorum oda yol parası veriyorsan bunun dışında okula gitmeni engelleyecek nasıl bir maddi problem olabilir ki? Biraz açık konuşursan belki birilerinin sana gerçekten yardımı dokunur.
Somuncu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bildiğin gibi değil abi yoksa ben her zorluğa karşı bir şekilde savasirim ama durum çok farklı benim kendi işimi kurmam lazım
tcaliacarr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Okurken de yapabilirsin bunu.
altamore adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İstanbuldaysan eğer dizi setlerinde çalılşmanı tavsiye ederim.
Başta belirteyim Türkiye'de herşeyde olduğu gibi dizi setlerinde de çok yoğun çalışıyorsun, hatta çok fazla mesai yapıyorsun. Dizi türüne bağlı olarak günlük 16-17 saat çalışıyorsun.
Ben çalışırken kendi mesai rekorum evden çıkış ve eve dönüş süresi 30 saatti. Çok daha fazla olanlarla da tanışmıştım tabii..

Elemana ihtiyaç oluyor, kameraman veya ses için olmasa bile set işçisi olarak, çay, kahve, kameramanlara gerekli ekipman, set için gerekli ekipmanları taşıyıp götürmek için set elemanı'na ihtiyaç oluyor. Yani getir götür işleri.

Eksi yanları kendi görebildiğim : sigortanı takip etmen lazım yatırıyorlar mı yatırmıyorlar mı diye. He şimdi sigorta önemli değil diyorsan önce biraz çalışayım diye, sorun olmaz.. dediğim gibi dizi türüne göre güne en az 16-17 saat çalışıyorsun, yani hayata pek zaman kalmayabiliyor başlarda. Maaşlar bazen geç yatabiliyor. çalıştığın yere göre değişir tabi, tam gününde yatanlar da var.

Artı yanları : Bir çok ünlüyü yakından tanıyabiliyorsun, kimin nasıl birisi olduğunu görüyorsun. Bir çok farklı yer, şehir gezebiliyorsun. Maaşlar haftalık (bölüm başı) olarak hesaplanıyor. Parası normal sektörlere göre iyi ama tabiiki çok mesai olduğu için de olabilir. 5 sene önce kameraman 1. asistanı bölüm başı benim çalıştığım dizide 2bin TL alıyordu.. Tabi bu diziden diziye, prodüksüyona göre değişir.. Ben sesteydim, getir götür işlerini, mikrofon takma çıkarma işlerini, ortalığı toparlama işlerini yapıyordum. Bazen boom mikrofon da tutmuşluğum oldu. 5 sene önce haftalık 500 alıyordum.

Benim şahsi tavsiyem bu olur. 3-4 sene sonra da zaten 1. asistan veya set amiri veya hangi bölümdeysen onun başına geçebilip daha çok paralar kazanabilirsin.

He İstabul'da değilsen ama bu kadar yazıyı boşuna yazmış olacağım
chnyrdkl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Maddi sıkıntın varsa, kendine ek iş bul hocam. Mesela restorantlarda haftasonu gidip çalışabilirsin.
Bilmiyorum belki çalışıyorsunuzdur pek bilgim yok hakkınızda. Öyle lap diye para gelmiyor, istediğin işte hemen çalışamazsın. İstediğin konuma lap diye gelemezsin.
AFNaNTiK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gelecek açıktan tahsil hayatınız da başarılar dilerim hocam. Her karar saygı duyulasıdır.
Mrnngc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
okulda ticaret yapmaya calisin hocam farkli okullarin testlerini cikartip kendi okulunuzdaki tyt ayt ögrencilerine satin veya instagram facebooktan takioci satin onlara okulu ticaret yeri gibi dusunun bircok is yapilabilir parayi öyle kazanmaya calisin
nokie adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
okulu bırakıyorsan ne yap et DİL öğren.
OnukBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Maddi sıkıntılardan kastınız nedir kardeşim? Biz de okul okuduk çok harçlıksız okula gidip geldik. Hiçbirşey yüzünden okulunu bırakma derim. Evet bugün ülkemizde üniversite mezunu bile iş bulamıyor orası doğru ama gelecekte neler olacak belli olmaz.
mkozdogan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ailevi durumunuza bir şey diyemem, ancak eğitiminizi sonlandırmak, kendinize verebileceğiniz en büyük ceza olur. 10 yıl sonra, karşınıza büyük bir sorun olarak çıkar.
Başka bir çözüm yolu bulup, mesela açık öğretim de olsa eğitiminize devam etmenizi tavsiye ederim. Üzüldüm. Allah yardım etsin.
Devilz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
lise yıllarını ararsın bak ünv o kadar değil ama lise var ya bambaşka bir olay.Şuan görüştüğüm arkadaşlarımın %90 ı lise zamanından kalma.
Lise 2 de bende bırakmak istemiştim ama iyi ki bırakmamışım. Ailevi sorunlar yada yaşam ile ilgili sorunlar bir şekilde halledilebilir. Emin olun açığa geçerseniz okumazsınız.

Geçmişe dönüp bakınca iyi ki bırakmamışım diyorum. Her ne kadar zor olmuş olsa da iyi kötü liseyi bitirdim. Beraberinde birçok güzel anı, güzel insan biriktirdim emin olun dışarıda asla bunlar olmazdı. Belki Bi kafeye girip garsonluk yapardım belki başka alanda uzmanlaşırdım ama emin olun bunların hepsi zamanla geçecek ve geçmişe baktığınızda sadece tatsız olay olarak hatırlayacaksınız. Böyle büyük bir karar almak için yaşınızın daha erken olduğunu düşünüyorum biraz daha zaman verin kendinize.
Myk61 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende lise 3 de bırakmıştım askerden sonra açıktan bitirdim herhangi bir pişmanlığını yaşamadım. Ne yaptığını biliyorsan sende yaşamazsın
Hocam hayatta her şey güllük gülistanlık olsa tadı mı olur? Hepimiz zorluklar çekiyoruz hayatta zorluklarla mücadele etmezsek ilk yumrukla pes edersek ne olacak?
Duhant adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Niye bırakıyorsun knk
Rademancy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kaçıncı sınıf
Duhant adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Açıktan da okunabilir kafan daha rahat olur
Yks sınavınada dışardan çalışırsın belki hem iş bulursun seni yormayacak günde 2 3 saat ders çalışırsın olur bence hakkında hayırlısı olsun.
Abdulllah adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Lise 3üm benimde bana da bırakma isteği doğdu okuyup bimde çalışmaktansa
Rademancy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bende 12. Sınıfım stajdan dolayı çok canım sıkkın dı bırakcam diyordum. Bence bırakma elinde lise diploman olsun en azından
Değerli arkadaşlar ALLAH hepinizden razı olsun sizin bana verdiğiniz desteği öz amcam bile vermedi yarının sahibi yüce Allah inşallah bir kapı açar banada yanlış anlaşılmasın ben okumamak için bahane üretmiyorum lise kadar güzel bir ortam yok bununda farkındayım okulun boş olduğunu düşünen arkadaşlarla ayni şeyi düşünmüyorum bir cv hazirladiginda diplomam yok dersem adam beni niye işe alsın caresizlik işte İnşaallah bir kapı açılırsa bende bırakmak istemiyorum hepinizden Allah razı olsun