2019 yılında kapanmış ve önceden ekran görüntüleri alınarak kuzenimin reklamı bile olmayan film sitesine dava açılmıştı. Sitenin ziyaretçisi zaten yok denecek kadar azdı. Buradan bir kaç konu açmıştım konu ile alakalı bilgi sahibi hocalarımızdan fikir almak için. Sağolsunlar fikir vermişlerdi lakin bunu üzülerek belirtmek istiyorum; "Bizim adalet sistemimiz fakire karşı çok güzel işliyor" Bunu tescilli bir şekilde anlamış olduk.
Kuzenim öğrenci ve 3 çocuklu aile bireyleri zaten ancak geçiniyor.
2-3k ilgili filmin çoğul sayfa görüntülemesi olan davada hakim 300.000 TL tazminat davasını onaylamış. Avukat itiraz etmesine rağmen sanırım 2 defa ret yemiş.
Haciz gelebilirmiş ve ayrıca devlet tarafından aldığı öğrenci bursuna bile haciz geliyormuş.
Biz ceza verilmesin demiyoruz tabiki de. İstediğimiz, kişinin durumuna göre bir ceza verilmesiydi. Adil olan da bu değil mi zaten ? Yaptığının bedelini ödemek... Ama zengin ve çevresi olan insan herşeyi yapar ve adaletimiz ona işlemez. Taş çatlasa bilet parasından hesaplansa bile 1500-2000 tl verilen zarara karşılık 300.000 TL ceza vermek ancak; "Benim adaletimin gücü sana yetiyor" demek.
Karşıdaki birey hayatında ilk defa bir hata yapmış, maddi durumu yok, öğrenci, burs ile okula gidip geliyor, ailesinin durumu zar zor geçiniyorlar, 3 çocuk var, dolar yüksek, sürekli her şeye zam geliyor. Bu insan hayatı boyunca çalışsa bile bu cezayı ödeyemez. Bunun maddi boyutunun yanında bir de psikolojik boyutu var. Ya Allah peygamber aşkına, bu adalet mi ? Allah aldıkları ve alacakları paraların hayrını görmeyi nasip etmesin. Vazoyu kırdın diye, koca bir aileyi yaktılar. Ben daha bir şey diyemiyorum.
Yazdıklarımda hatalı bir şeyler söylediysem, beni affedin. Sağlıklı günler dilerim herkese.
davacı kim hocam film sahipleri şirketler mi ?