Benzer sorular ile çok sık karşılaşıyorum. "Neden kendi e-ticaret markanı yaratmıyorsun?"
Birçok e-ticaret markasının SEO ve SEM süreçlerinde yer almış biri olarak fikirlerimi paylaşmak isterim.
Beni operasyon süreci çok fazla yoruyor. Bu alanda bir uzman bulsam bile ürün yönetimi hem offline hem online çerçevede çok önemli. Üstelik niche ürün bulmak çok zor. Niche olmayan ürünlerde ise birçok markanın fiyat politikası, bana göre kazançları baltalıyor. Nakite ihtiyacı olan satıcıların, zararına bile ürün sattığı bir e-ticaret dünyasından bahsediyoruz.
%10, %20 kar oranları ile yapılacak iş değil bence. Kar oranlarını arttırmak için ürün grubu önemli. Kaliteli ürün tedarik edebileceğiniz ve kar oranlarının yüksek olduğu tedarikçiler çok az sayıda.
Son zamanlarda niche olmayan bir sektör üzerine yoğunlaştım. Fakat tedarik sürecinde bazı soru işaretlerim var. Satın aldığım ürünlerin hepsi orijinal mi çıkacak? Seri üretimde birebir aynı mı olacak? Renk ve beden tutarlılığı doğru mu olacak? Sözleşmeli satın alım yapsam bile hukuki süreçler çok uzun. Ek olarak bunlarla uğraştığımı düşünmek bile beni yoruyor.
Özetle; kaliteli ve kar oranı yüksek ürün bulmakta zorlanıyorum. Bulsam bile; aynı ürünleri, aynı kar oranları ve aynı kalite ile 1 yıl sonra alıp alamayacağım belirsiz.