efekaan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Limit emrini verirsiniz, fiyat verdiğiniz emre ulaşana kadar (11,68) emir bekler. (Sahip olduğunuz TRY veya USDT emri iptal edene kadar kitlenir, ve o tutarla işlem yapamazsınız.) Ta ki ne zaman fiyat 11,68 olur o zaman otomatik olarak alır, zaten sağ tarafta emir defteri bulunur, verdiğiniz emir fiyatının (11,68) sol tarafında sarı veya yeşil bir nokta belirir bu sizin emrinizin bu fiyatta olduğunu belirtir.

Stop limit dersi: https://academy.binance.com/tr/artic...op-limit-order

Stop limit ise şu şekilde:

STOP : 26
LİMİT : 25

Şeklinde sisteme stop emrimizi verdik, şu anlama geliyor. Fiyat 11,7'ye geldiği an sistem otomatik olarak üstte anlattığım emrin aynısını kendisi veriyor. Yani 11,68'den satış emri giriyor. Bu şunu sağlıyor, örneğin düşüş meyilli bir piyasa var ve piyasadan uzak kalacaksınız, ya kardasınız ya da aldığınız yere çok yakın bir fiyatta, örneğin 25 Tlden aldığınız coinin fiyatı 30 TL ve siz 20 tlye düşmesinden korkuyorsunuz ve uyuyacaksınız, ne olur ne olmaz bu düşerse otomatik satılsın diye 25 Tlden karsız satış için limit emriverirseniz bunu anında (en yüksek alış fiyatından)(parantezi altta açıkladım) yapar böylelikle 30 tl civarından satarsınız amacımıza ulaşamadık. Ama stop emri ne yapıyor, 26 tl ye stop fiyatımızı giriyoruz, 25 tlye de limit fiyatımızı giriyoruz, uykuya daldık, coin bir anda 26 tlye geldi ve limit satış emrimizi tetikledi 25 tlden satış emrini sistem otomatik verdi, sattık kurtulduk fiyat 20 oldu biz 25'te kurtulduk. Tam tersi alış için de yapmak isterseniz örneğin fiyat 40 TL olursa 41 tlden alış yapsın diye emir girebiliriz.

Parantez açıklaması da şu şekilde: Emir defterinde coinin en yüksek alış emri (yeşil) 28,61 dolar eğer ki siz yanlışlıkla 25 dolardan satış emri verdiniz zarar edeceksiniz, sistem bu şekilde hatayı önlemek için satış emrinizi en yüksek alış emrine yönlendirir ve 28,61'den satmış olursunuz.
En yüksek satış emri 28,62, siz yanlışlıkla 286 dolardan alış girerseniz bu sefer sistem yine düzelterek en düşük satış fiyatından alır.
Muazzam bir cevap olmuş, Teşekkür ediyorum. Baya bir şey öğrenmiş oldum. Bu yazdıklarınız eminim çoğu kişi için de yararlı olacaktır. 🙏🏻