10 yıldır gram kod değiştirmemiş standart yazılım altyapısı ile, çevresi aracılıgıyle kazandıgı müşterilere demode, optimizasondan uzak, leş gibi siteleri yalap şalap kuran web tasarım şirketleri (!), müşteri taleplerini geri çevirmemek adına seo da yaparız ya deyip bu işlere girince böyle oluyor. sonuç :

anahtar teslim site : 1000 tl
anathar teslim site + full seo : 1500 tl. 500 tlye ben raporlama dahi yapmıyorum şuan, adam full seo yapıyor. yaptığı seo da title-description ekleyip, 50 tane blogspot backlink basmak.

wp kurmayı öğrenmiş seo vasfı 0 adam, seo da ney ya deyip all in seo kurup seo yaptıgını sanınca böyle oluyor. wp kurulum : 200 tl, ful lseo wp kurulum : 350 tl. 150 tl full seo

money robot, yorum backlink programları tarzı lisansları alıp 1 haftada yüzbinlerce backlink bastıgını keşfeden adam da seo uzmanı oluyor. sınırsız anahtar kelimede rekabet : 3000 tl vay anasını ya. o bütçe ile orta zorlukta 1 kelimede ilk sayfayı anca görürsün o da parayı çok doğru kullanır ve şansın yaver giderse.

yapacak birşey yok, birileri yolunmaya hazır oldukça yolanlar illaki çıkacaktır. müşteri bilinçli olmalı. geçen başka bir konuda seo yalan 1000 tane footer link bas tepedesin diyen bir arkadaş vardı. "o zaman onca dev site neden her ay milyonlarca tl yatırıyor" diye sordugumda, "onların seo meo yaptıgı yok, google adse abanıyorlar" demişti. Sektör seviyesini anladıgım için uzatmak istemedim, insana sormazlar mı "3000 tlye bu iş kalıcı olarak çözülüyorsa, millet enayi mi onbinlerce, yüzbinlerce hatta milyonlarca tl yatırım yapıyor "

bu şekilde kazık yiyen insanlara üzülmüyorum, para kolay kazanılmıyor, herkes neye harcadıgını bilerek harcasın.