Merhabalar, Binance Türkiye kısmını birkaç gündür kullanıyorum. Aklıma cevabını internette bulamadığım birkaç soru geldi. Yardımcı olursanız sevinirim.

1) Coin dönüşümlerinde al sat yaparken iki tarafta da fiyat aynı gözüküyor (11.722). Gerçek hayattaki borsacılara gittiğimizde al sat arasında fark var ama bu coin alım satımında o farkı nereden alıyor? Biz nerede kaybediyoruz?

2) Komisyon aldığını biliyorum ama bu komisyonları hangi aşamada alıyor? Mesela 100TL değerinde gözüken coini TL'ye çevir emri verdiğim anda cüzdana (0.750%'sı olan 7,5 TL yi kesip) cüzdana 92.5TL olarak mı verecek?

3) Elimizde kalan ufak birimleri kullanabilmek için bir yöntem var mı? TRY çevireceğim zaman 10'dan az değer girilemez uyarısı veriyor. Bunu dönüştürebilmek için değerinin artmasını mı beklememiz şart?

4) Binance TR , diğer coin şirketleri arasında komisyon ve güvenilirlik açısından hangi durumda? Ben gerçek hayatta dolar alıp saklamak yerine USDT üstünden yapmayı düşünüyorum, komisyonları filan derken gerçek hayattakine oranla daha mı iyi yapmış olurum?

5) USDT Birimi güvenilir mi? Araştırdığım kadarıyla öyle ama tecrübeli kişilere tekrar sorup yatırım açısından ne düşündüğünüzü öğrenmek istiyorum

6 ) USDT Biriminin değeri internette mesela gerçek dolarla birebirse (dolar 11ken USDT değeri de nerdeyse 11) ama binance türkiyeden bakınca 11.70 şeklinde üstüne eklenmiş gözüküyor. Bu üstüne eklenme durumu binance'nin bizden aldığı komisyon miktarı gibi bir şey mi? Bizi etkiler mi yüksekten işlem yapmamız?

7 ) Stop limit ile al sat yapınca galiba piyasa yapıcı mı ne olmuş oluyorduk, yukarıda resmini eklediğim tabloya göre stop limit ile al sat yaparsam elimle almama göre farkı olmaz değil mi? aynı komisyonu alıyor gibi anladım

Ayrıca bu işler için önerebileceğiniz youtube kanalları varsa yazar mısınız? Şimdiden tüm cevaplar için yazan olursa teşekkür ediyorum