dostum askerlik yaptım ve emin ol komutanların dediği tek şey " siz çok şanslısınız, biz sürünerek askerlik yapıyoduk" . yani eski sisteme göre şuanki askerlik çok çok iyi. bunu kimse inkar edemez.
onun dışında askerde ülkenin her yerinden gelen beyinsizide var, konuşmayı bilmeyenide var. yani atatürke hakaret eden kanıbozuklarda var. eşşeğe tapanlarda var. ona yapacak bişey yok malesef.
dediğinde haklısın ama bende yaptım fakat askerliğin şuan içerideki sistemini ufaktan detay vereyim
kendi gitmiş olduğum askeriyede bir komutanımın devlete küfretmesinin en temel tek sebebi alt devre üst devre ilişkisinde kurallar çiğnenirken müdahale yapılamıyor olmasıydı
gittiğim kışlada uzmanlar ve devlet personelleri olan askerlerimiz bu ve bu gibi bir çok durumdan tamamen şikayetçiydi
izin günü geliyordu normalde bir komutanımız izin gününde izin yapması gerekirken birlik komutanı onu çağırıyordu bu durumdan şikayetçi olamıyordu çünkü birlik komutanı kışlaya lazımdı
birlik komutanımız on numara 5 yıldız bir insandı oda çağırmak zorunda kaldığı için şikayet edemiyordu çünkü daha önce defalarca kez bu konuda yardım istemelerine rağmen personel yollanmıyordu
gibi gibi bir çok şey mevcut bahsedilen askerlik 6 ay askerlik değil bahsedilen askerlik komutanlar çerçevesinden
ben muhabere takımındaydım ve kendi komutanlarımın ne kadar zorluk çektiğini kendi gözlerimle görüyordum