Hocam merhabalar bir sorum olacaktı. Ben şuan temmuz ayından beri youtube üzerinden kazanç elde etmekteyim. Ayriyeten şahıs şirketim var. Faturalarımın yurtdışı kazançlarını istisna, yurtiçi kazançlarını ise %18 şeklinde kestim. Yeni yasa ile birlikte Muhasebecim sadece ticari hesap aç diye bilgilendirme yaptı. Ve mükellefliğide aralık ayı bitmeden kapatalım dedi. Tebliğ resmi gazetede yayınlanıp neticeleştikten sonra uygulayım dedim. Bu seferde muhasebecim aralık bitmeden hallet yoksa defter parası falan tutar 615₺ civarı dedi. Bende biraz acele etmeye karar verdim şimdi anladığım kadarıyla vergi dairesine gidip, istisna belgesi çıkartmam gerekiyor ve bunu bankaya götürüp ticari hesap açmam gerekiyor değil mi? Vergi dairesine gittiğimde istisna belgesini alırken mükellef olarak gözükmem gerekiyor mu yoksa önce vergi mükellefliğini kapatmam mı gerekiyor? Veya mükelleflik kapanmayacak mı? Bu işlemleri aralık bitmeden halledebilir miyim Yardımcı olursanız çok sevinirim hocam.
Yasa 10. ayda çıktı. uygulama tebliği halen taslak halinde. Bugün ,Belirtilen istisna yazısını isteseniz de alamazsınız, banka uygulamaya geçmediği için banka hesabı için de yeni yılı bekleyeceksiniz. Taslağa göre Vergi mükellefi olan kişiler vergi dairesine başvurup istisna yazısı alacak, vergi mükellefi olmayanlar açılış yapıp alacak. Önerim, Bu işlemler bitene kadar eski i bana havale almayın. Yeni hesap açılınca o ibanı tanımlayın. Ya da eski hesaba başka işlem yapmıyorsanız yeni kanunu uygulatın.