Bu ara çok sık rastladığım bir durumu anlatmak istiyorum,
Basit logo yaptırılacaktır, orta logo yaptırılacaktır bu tarz başlık açanlar madem basit logo, orta logo yani kolaysa kendiniz yapın basit diyorsunuz ya bir logonun basit olduğunu falan çözmüşsünüz zaten. Şu da var piyasanın altında o kadar çok iş yapan var ki adam geçiyor örn. 100₺ taban fiyatı olan işi 10₺ 20₺ye yapıyor yapmayın kardeşim. Aslında burada hem işveren hem işi alan suçlu 20₺ ye şu piyasada ne ediyor? Kendi emeğine acımıyorsun bari diğer arkadaşların işine engel olma.
İşveren zaten işi nasıl ucuza yaptırırım derdinde (herkes için geçerli değil bu ama çoğu öyle).
Niye çoğu işveren de emekçiyi ezme düşüncesi var? Kendinizi birde işveren değil de iş alan olarak düşünseniz sorun kalmayacak aslında.
Diğer bir konu ise "Ticaret Ahlakı" denen bir durum var örn. konu açtınız arkadaşımızın biri teklif verdi görüldü atıp geçmenin anlamı nedir, olumlu yada olumsuz dönüş yapabilirsiniz bu zor bir durum değil. Başımdan geçen bir olay geçenlerde yarım saat arkadaşın biriyle görüştük anlaştık bekledim döner diye dönmedi ertesi gün bilerek yazdım ne yaptınız dönmediniz diye başkasıyla anlaştım diyor. Kardeşim madem başkasıyla anlaştın bunu bana söylemen zor değil ki vallahi ayıp ya yaptığınız ne kadar çok sorumsuz insan var.