Selam dostlar,
Şöyle bir sorum var. Umarım birilerinin konu hakkında bilgisi vardır. Öncelikle belirtmek isterim ki Udemy'de birilerinin eğitimlerini çalıp, Youtube'a yükleyip gelir etme gibi bir amacım yok. Zaten Youtube hesabı gelir için değil.
Udemy'de yaklaşık 7-9'ar saatlik, 4 tane eğitim setim var. Eğitimler 2 saatten fazla sürdüğü için udemy eğitimi ücretli tutuyor. Ayrıca Udemy'e eğitim yüklerken yaptığımız anlaşma gereği telif hakları Udemy'e ait. Ve şunu şöyle bir şart koşuyor. Bu videoları başka yerde de satabilirsin. Ama benden ucuza satamazsın veya ücretsiz veremezsin diyor.

Şimdi sorum ise şu. Bu videoları farklı şekillerde kullanarak Youtube'a yüklemek ve blog yazıllarımızın içeriğinde kullanmak istiyorum. Şimdi burada elimdeki videoları nasıl kullanırsam Udemy bana telif atamaz merak ettiğim konu bu. Yani video telifleri neye göre kontrol ediliyor? Bu kontrollerden sıyrılmanın bir yolu var mı? Bazı kişilerin videoları yansıtarak (videonun tamamını yatay eksende yansıtarak) yüklediğine ve ya içeriğini değiştirerek/üzerine bir şeyler ekleyerek yüklediğini gördüm. Bu yöntemler işe yarıyor mu?
Konu hakkında bilgisi olan birilerinde yardım beklemekteyim. Şimdiden teşekkürler

Not: Düştüğümüz hale bak arkadaş kendi videomuza telif yememeye çalışıyoruz.