Ben ingilizce öğrenmeye şarkı dinlerken sözlerine bakarak başladım. Sevdiğim ingilizce şarkılardaki kelimelerin anlamlarına baktım. Ama bunlar tabi ki yeterli değil. Kendime sayfalarca kelime listesi çıkarttım, onları ezberledim. Ezberlediğim kelimelerle yazılar yazdım (bu benim yazı dilimi bayağı geliştirmişti.)
Cümle kurmak için cümle yapısını ve gramer öğrenmek gerekiyor. Gramer ve cümle yapılarını öğrenerek destekledim. If(Eğer), W'lu soru, diğer bağlaçları öğrendim. Zaman yapıları (Geçmiş, şimdiki, gelecek, ve onların aralarında kalan zaman yapıları) öğrendim.
2010 yılından beri twitter'da ingilizce tweet atanları ve haber sitelerini takip ederim, bana çok fazla şey kattı(native konuşanların kullandığı kelimeleri, cümle yapılarını öğrenme açısından).
İngilizce konuşabileceğim kişiler hep hintlilerdi ne yazık ki ama onlar bile bana çok şey kattı. Avrupa'da ingilizce öğrenemedim ben, çünkü onların ingilizcesi bizden daha kötü (bence).
Online chat uygulamalarında kimse seninle diyalog kurmayacak, o yüzden zaman kaybetme.
Burası çokomelli, mesleki ingilizce kesinlikle öğren. Ne bileyim, elektrik, elektronik, makine, bilgisayar, tıbbi şeyler. Bunlar ingilizcede en önemli şeylerdir. Günlük ingilizce zaten sürprizi yok. Cümlede isim, zarf, sıfat, nesne, fiil nereye konur, fiil nasıl çekimlenir, bunları iyi öğren. Fiiller zamana göre düzenli ve düzensiz olarak değişiyor, geçmiş ve perfect tense değişimlerini mutlaka öğren. Bunları öğrenirken paralel bir şekilde cümle kurmayı kesinlikle öğren. Düzgün cümle kuramazsan, o kelimeleri ezbere bilmen senin konuşmanı sağlamayacak. instagramda film-dizi sayfaları var, onlarda sıklıkla kullanılan cümle yapılarını falan paylaşıyorlar, onları takip et.
Rüyanda ingilizce konuştuğunu, konuşanları görmeye başladığında başarıyorsun demektir.
Dİpnot: önce türkçe dil bilgisi öğren, isim, zarf,sıfat,nesne, fiil nedir bilmiyorsan önce bunları öğren. kendi ana dilini bilmezsen, yabancı dil öğrenemezsin.