Kendimi bildim bileli çok hafif bir uykum var. Çıtırtıya bile uyanırım. Ancak son zamanlarda, özellikle son birkaç aydır uykumun çok daha fazla bölündüğünü hissediyorum.
Bazen istemsiz bir şekilde gece yatağın içinde oturur pozisyonda olduğumu fark ediyorum. Uyanmış olduğumdan lavaboya gideceksem gidiyorum, geri uyuyorum. Yatağımı falan değiştirmedim, yerimi yadırgamıyorum ama neden oturur pozisyonda uyandığıma bir anlam veremedim, 2-3 defa böyle oldu.
Gün içerisinde, çok iyi uyuduğumu düşündüğüm gecelerin ertesi günü bile, sürekli uykusuz hissediyorum kendimi. İşyerinde şöyle 5 dakika bir şey yapmadan otursam uykum geliyor, zor durduruyorum. (Bedenimle çalışmıyorum ancak yorucu bir işim var; haliyle işimin %60'ı masabaşı olduğundan uyuyakalma riskim oluyor ve en rahatsız edici konulardan biri de bu.) Konuyla ilgili internet üzerinde araştırma yaptığımda; kendimde uyku apnesi olduğunu düşünmeye başladım ancak ne aşamada bilemiyorum.
Son aylarda biraz kilo aldım, eğer uyku apnesi varsa kilo da tetikleyici olabiliyormuş. Alkol kullanıyorum, sigara kullanmıyorum.
Bir ara birlikte yaşadığım kız arkadaşım vardı. Mesela normalde bende horlama olmaz ancak bu duruma bağlı olduğunu düşünüyorum, kendisi de temiz uyuyamadığımı fark ettiğini söylemişti birkaç defa. Sonuçta uyurken kendinizi gözlemleyemezsiniz; bu da durumu ciddiye almamdaki faktörlerden biri. Olmadı bir uyku merkezine gidip, bir gece orada kalacağım. Doğrudan gidemiyorsam da KBB uzmanı üzerinden yönlendirteceğim.
Konuyu sağlıksal bir durumu danışmak için açmadım, bunun yeri de forum değildir zaten. Yalnızca benzer bir durumu yaşamış olan ya da yaşayan arkadaşlar varsa deneyimlerini, önerilerini paylaşmasını isterim.