Sizi suçlayan arkadaşın bilgi birikimine bakarsak yüksek ihtimal tarayıcısı / sistemi virüs dolu. Pop-up reklamlar, ek reklam alanları vs.. Şahıs LinkedIn profilinize girdi ve postlarınızın orda yahut profilinizin herhangi bir köşesinde bu reklam çıktı. Şahısta siz paylaştınız sanarak bu işin kurbanı oldu. Bildiğim kadarıyla LinkedIn içinde böyle reklam verilmiyor. Ama içiniz rahat olsun, olası bir size geri dönüşte ödeme yapılan yer belli, ziyaret ettiği websitesi belli; rahat bir anlatımla rahatlıkla aklanırsınız. Olası bir şikayette sizde şahsa karşı dava açabilirsiniz hakkınızdır. Onun haricinde mide bulandırıcı, tiksinç olaydır; şimdiden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum - kolay gelsin hocam. İçinizinide ferah tutun; şimdiden siz görüşmeleri ve kullanıcının attığı ekran görüntüleri arşivleyin. Diğer ihtimaller şahıs sizinle alay ediyor olabilir, saf bir *********** olabilir veya hiç şikayette dahi bulunmayabilir.
Bilgi ve yardımcı olma isteği dolu yorumunuz için çok teşekkür ederim hocam. Gerekli ssleri aldım sabah ve arşivledim. Umarım ne boş yere yasal yolla adımı lekelemeye kalkar, ne de ben iftira davası açıp canını yakmak zorunda kalırım diyebiliyorum ancak. Hakaretten. kavgadan, hır gürden şikayette bulunulacak biriyim belki, kafam attı mı olur bunlar. Ama d0landırıcılık ile itham edilmek kanıma dokunuyor. İnsanlarda feraset kalmamış.