Hocam çok zordaysan önce ikametgahını bulunduğun haneye aldır, ardından bulunduğun mahalledeki muhtarlıkla bir görüş derim. Ayrıca e-devlet'ten de ilgili sosyal yardımlara başvurabiliyorsun diye biliyorum. Gerekli incelemeleri gelir yaparlar ve ihtiyaç sahibi olduğuna kanaat getirirlerse gerekli yardımları yaparlar. Gerek devletle bağlantılı pek çok vakıf, gerek bağımsız pek çok kurum da sosyal yardım sunuyor. Açlıkla ilgili problemler yaşıyorsan, üniversitelerde çok ucuz fiyatlara yemek yiyebiliyorsun (4 çeşit yemek örneğin 2.5 lira, üniversiteden üniversiteye değişir). KYK yurtlarında ve kurum yemekhanelerinde tencerelerde çokça yemek artıyor ve dökülüyor. Yemek sonrası küçük bir rica ile ücretsiz de yiyebilirsin diye düşünüyorum. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri veya Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden de inceleme sonrası maddi destek alabilirsin. Eğer Muhtaçlık belgesi almayı başarırsan aylık 1125 TL yardım alırsın ve bütün sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanırsın.

Hocam şahsen bu süreçlerin hiç birini deneyimlemeye ihtiyacım olmadı ama çevremden duyduğum, ettiğim, bildiğim bunlar. İnşallah yardımı dokunur.