Neden pitbull besliyorsunuz? Can güvenliğiniz tehlikedeyse daha etkili zeki türler var, sevecenlik istiyorsanız daha sevecen-oyuncu türler var. Pitbull besleyenlerin sadece kendi karakterlerindeki eksikliğin köpekleri ile doldurmaya çalıştıklarını düşünüyorum. Mesela ben silahımı belime takıp geziyorum emniyeti açık da olsa elime alıp sallaya sallaya gezmiyorum. Güç olarak kontrol edemeyeceğiniz hayvanı beslemeyin. Çocuk bunlar, yanından hızlıca geçer kovalama refleksi ile kovalamaya başlar; çocuk pitbullu görünce çığlık atar köpek tehlike olarak algılar saldırı moduna geçer, yanından geçen kişi gözünün içine bakar tehlike olarak sezer saldırı moduna geçer. İstediğiniz eğitimi verin, eğitim verdikten sonra rutinin bir anlık bozulmasına bakar. Sevgilinizden ayrılırsınız veya sevgiliniz olur bu yüzden köpeğinize ilginiz azalır; köpek ilgilinizi çekebilmek için kural dışına çıkmaya başlar. Mesele burada pitbullun cinsi değil golden’ı labrador’u kontrol edebilecek kadar gücünüz yoksa onu da çıkarmayın. Özellikle ağırlıksız ve salık durumda bu tür güçlü köpekleri sokakta gezdirmek nedir? Nasıl bir sorumsuzluk? Daha önce de söyledim hayatımda lağım faresi bile besledim öyle uzaktan değil kutunun içinde besledim. Ondan bile büyük haz aldım. Çünkü onun bile normalde katledilen bir kemirgenin bile sevgisi başkaydı. Hayvan sevgim tartışılmaz ama nasıl bir aslanı sokakta gezdirmiyorsanız gücünü kontrol edemediğiniz hayvanları beslemeyeceksiniz. Herkes saldıran köpeğe su atılması gerektiğini bilmez tekmelemeye başlayabilir. Bu yüzden siz dikkat edeceksiniz insanlar değil. Sahip edindiğiniz an o sizin arkadaşınız değil sizin sorumluluğunuz altındaki bir varlık.