hocam Kötü köpek değil kötü sahip vardır olayı tamamen saçma. yasaklı bir ırkı besleyen köpek iyi olsun olmasın o adamda kötüdür. yasak birşeyi besleme hakkını nereden buluyorlar? köpek iyi olsa neden ülkemizde olduğu gibi birçok ülkede yasak ? diğer köpek türleri değilde neden bu yasak ? arkadaşlar yorum yaparken mantık çerçevesinde yorum yapın. kimse kafasına göre toplatılsın öldürülsn demiyor.
Yıllarca bir çok köpek besledim ve bir o kadar
köpek sahibini de eğittim.
Bu tür köpeklerin yasak olmasının sebebi onları yetiştiren kişilerin cahil ve vahşi olmalarından kaynaklanıyor.
Pitbull cinsi köpeklerin acı eşiği diğer köpeklere nazaran çok yüksektir.
Bu sebepten de (yine söylüyorum) cahil ve vahşi insanlar tarafından saatlerce dövüştürülmeye zorlanırlar.
yıllarca cahşice dövüşmüş bir hayvandan "normal" tavırlar bekleyemezsiniz.
Umarım "neden yasak" sorunuza cevap olmuştur.
buna ek olarak da yıllardır kangal köpekleri de dövüştürülür, sebebi onların da acı eşiği yüksektir.
Niyeyse kimsenin "kangalları öldürün, onlar da dövüşüyor" dediğine hiç denk gelmedim.
Eğer birileri öldürülmeli ise o hayvanları günlerce döverek onları dövüşe zorlayanlar olmalı bence.
Son olarak Pitbull köpeklerinin yıllarca bebek bakımında ya da körlere yol gösterme konusundaki becerilerini bilmiyor olmalısınız.