Tescilli markaların, hak sahipleri dışında, reklam başlık ve açıklamalarında kullanılması yasal değildir ve Google politikalarına aykırıdır.
Google'da işler sizin markanızın etrafında ve sizin hıssiyatlarınıza göre dönmüyor malesef. 2.000 farklı algoritmanın çalıştırdığı yapay bir zekayı ve onun sağladığı hizmetini şikayet etmek boşa zaman kaybı olur, vaktinize yazık olur.
Eğer markanızı veya size ait olduğunu düşündüğünüz şeyleri eğer jenerik ise ve bunu bu işin profesyonel olarak hizmet edenlerine sorarsanız, bu duruma sadece normal diyeceklerdir.
Peki bu sonuç doğru mudur, bunu anlatmıyorum ve size kesinlikle katılıyorum. Size ait olan bir şeyin başkaları tarafından kullanılması na-hoş.
Ancak; Ad Words = İlan Kelimeleri demek zaten. Siz o kelimeyi global'de size ait bir marka haline getirmemişseniz ve tescilinizi de yaptırım aracı olarak kullanamıyorsanız maalesef google'ın bu konuda size pozitif ayrımcılık yapmasını beklemeniz de garip olur.
Marka bilinirliğinizi artırın. İçeriklerinize aidiyet (ownership) kazanmaya çalışın. Google arama sonuçları, google maps, google benim işletmem, google merchant gibi servislere kayıt olun.
Doğru tanıtım ajansları veya doğru kişilerle, doğru hizmetleri alarak hareket edin. Organik içerik üretin. Sizin bu şekilde yapacağınız çalışmalardan dolayı size ait şeylerin değeri de organik olarak artacağından, kimse gelip sizi ilgilendiren o içerikler için reklama çıkmaz, reklam ve tıklama başı maliyetini göze almaz.
0850 390 2927 no'lu telefondan google yetkililerine ulaşıp destek isteyebilirsiniz.