pitbulları evcilleştiren aşırı derece sakinleştiren kedi gibi yapan bir youtuber vardı adam köpeğe en ufak şiddet göstermiyordu hep tatlılıkla sevgiyle besliyordu hediyeler alıyordu sonra o köpeği sokakta başı boş bıraktı
o köpek uzun süre aç kaldı ama insan saldırıp et yemek yerine kedilerin mamasını yiyerek ayakta kaldı sahibini hep bulmaya çalıştı

bunu videoya çekmişti youtuber tekrar gelince o köpek sarılmıştı hayatımda ilk defa o videoda bir pitbulun ağladığını gördüm

o tikette adamın hiç bir küfrüne hak vermiyorum açıkçası şahsen bana göre bir köpek yada kedi nasıl yetiştirilir nasıl büyütülürse öyle davrandığına inandığım için hatayı ve sorunu sahiplerde buluyorum
ama pitbull cinsi köpek ülkemizde yasaklı olduğu için hala nasıl yetiştiriyorlar nasıl büyütüyorlar anlam veremiyorum bu yüzden köpekten değilde sahibinden şikayetçi olma taraftarıyım ben

aynı olayla karşı karşıya kalsam saldıran taraf köpek olduğu için ve pitbull olduğu için ağır bir müdahale ederdim @SEOBuyuk; hocamızın dediği gibi eğer saldırmıyorsa ne şikayet ederim ne döverim ama saldırı esnasında ağzından alabilmek için çenesini kırmak gerek yada daha ağır müdahaleye başvurmak gerek ben uzaklaştırmak için elimden geleni yapardım katletmeye yanaşmazdım

bir hayvan sever olarak öldürmeyi tercih eden arkadaşlara can candır diyip koruma yapamam çünkü dediğim gibi bir hayvan nasıl yetişip büyüyorsa o şekilde hareket ediyor eğer bir pitbul saldırırsa ölüm makinesi haline bile gelmiş olabilir başka birisine saldırır bir başkasına saldırır durmaz bilemezsiniz o yüzden öldürmeyi tercih eden arkadaşlara herhangi bir fikir beyan edemem