Dorebar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
LAFIM PİTBULL DÜŞMANLARINA;
Şöyle öldürülmeli, böyle yasaklanmalı, sokağa çıkartılmamalı, gördüğüm yerde vururum diyen tipler. Hayatınızda kaç kere pitbull (amstaff, apbt, rednose) beslediniz! Neden halen bu tip şeylerin köpekte değil de sahibinde ve yetiştirilme tarzında olduğunuzu kafanıza alamıyorsunuz! Size üzülüyorum. Sırf pitbull dehşeti diye haber yapmak cazip geliyor değil mi çoğu zaman? Yok şöyle şahit oldum böyle sahibini yedi yuttu diyenler sırf kalabalık yapıyor farkında mısınız? O gördüğünüzde avuç kadar olan köpeklerin daha tehlikeli ve daha saldırgan olduğunu araştırıp öğrenmek ister misiniz? Youtube'a "pitbull saldırısı" yazacağınıza "pitbull'un insanlarla ilişkisi" yazın biraz!

Bu tip olaylarda ben yaralanan herkese üzüldüğüm gibi, olaydaki köpeklerin sahiplerine de sinirleniyorum. Ben daha doğmadan evimizde köpek beslenmeye başlanmış ve yaşım 35. Kendimi bildim bileli bizim evimizde köpek eksik olmaz. Doberman, Presa Canario, Cane Corso, Pitbull cinsleriyle büyüdüm ben. Son 2 yıldır da aktif bir şekilde Cane Corso ve Pitbull besliyorum ikisi de yetişkin. Apartman dairesinde de yaşıyoruz ve şikayet edenimiz yok. Uyku vakitlerinde balkon köşelerine atmıyorum, benimle birlikte yatağımda yatıyorlar. Her gün 2 kez olmak üzere 1'er saat dışarıda geziyoruz üstelik TASMASIZ! Niye benim köpeklerim haber olmuyor? Niye kimseye saldırmıyor?

ANLAYIN ARTIK. LANET KUSACAĞINIZA KENDİNİZ DE BESLEYİN DE ANLAYIN...!

Araştırıp öğrenmek istemeyenlere notlar;
Cinsi fark etmeksizin birine saldıran bir köpeğe taş, sopa vs. fiziksel kuvvet yani vurmaya devam ederseniz o köpeğin tüm dürtülerini harekete geçirirsiniz ve o esnada yaptığı fiili daha da sertleştirirsiniz.
Sokakta sahibini çeke çeke gezen bir köpek (cinsi fark etmeksizin) görürseniz, yanından tedirgin bir şekilde geçmelisiniz. Çünkü sahibinin bile söz geçiremediği bir köpektir, ne yapacağı belli olmaz.
Bir pitbull, sahibinin otoritesini kabullenmişse, bir çocuğu kendi gibi görüp onun üzerinde otorite kurmaya çalışır. Köpeğin kendine otorite gördüğü kişi yanında olmadığı sürece bir çocukla yan yana bırakılmamalıdır.
Yetişkin bir GOLDEN, sırf oyun amaçlı da olsa bir çocuğun üstüne atladığında ona zarar verebilir ama bir PİTBULL bunu yapmaz!!! YANİ CİNS DÜŞMANLIĞINIZI BİR KENARA BIRAKIN...

BİR PİTBULL'UN KENDİSİNE VEYA OTORİTE GÖRDÜĞÜ (SAHİBİ) KİŞİYE HERHANGİ BİR İŞİTSEL VE FİZİKSEL TACİZDE BULUNMADIĞINIZ SÜRECE SİZE ZARAR VEREBİLECEK EN SON CİNS!
Bu tip olaylarda görüntülerin öncesinde neler olduğunu merak edip sorgulayın derim...
Bilgilendirme için teşekkürler. size kısa ve öz bir resim ile cevap vermek istiyorum.

Resimde okuyamıyorsanız
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 01.07.2004 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Kanunun 14. maddesinin l bendinde; ‘‘ Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretmek; sahiplendirilmesini, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak, takas etmek, sergilemek ve hediye etmek yasaktır.’’ hükmü yer almaktadır.

Eğer ki kanunu görmek istersen

Kanun için URL link
işinize geldiği gibi anlamayın. Köpek herkes sever. Ama neden Beslemesi yasak olduğu halde? bu köpek?