bycaos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu kararı yada bunu düşünme yetkisini nereden alıyorsun? kötü köpek yoktur kötü sahip vardır. canlı canlıdır ve cinsine göre ayırt edilemez cinsi yüzünden öldürülemez yaşama hakkı elinden alınamaz. evet yaşanan olay çok kötü hatta perişan edici bir olay ama bunun tek sorumlusu sahibi köpek değil!

size bununla ilgili binlerce video atabilirim.
ve bilimsel olarakta kanıtlanmış pitpull cocuklara karşı en uysal ve koruma iç güdüsü olan köpek cinsidir.
bknz: https://benimhayvanlarim.com/egitim/...eri-pitbullar/

özet:
Bu köpek türü, dadı köpekten korkulan köpeğe doğru evrildi. Yine de suçlusu köpeğin kendisi değildir.

Bir pitbull agresif davrandığı zaman, bu köpeğin cahilliğinden ve sahibinin onu eğitmemesinden kaynaklanır. Cahillikten kastımız, pitbulların düzgün bir şekilde eğitilmeleri için belirli bir bilgi seviyesine sahip olunması gerektiğidir.

Bu türün geçmişi, budanması gereken özellikleri olduğunu gösterdi. Ve nasıl yapılacağını biliyorsanız, bunu siz de yapabilirsiniz.

Eğer pitbulların eğitimini bir profesyonele bırakmak ya da eğitimini sağlamak için yeterli kadar donanımlı değilseniz, köpeğin karakteri tabii bozulacaktır.

İşin gerçeği şu ki, bu köpek türü bir zamanlar dadı köpekti ama şimdi potansiyel olarak tehlikeli bir köpek. Aslında İspanya gibi ülkelerde bir köpek lisansınız yoksa pitbull sahibi olamazsınız. Aynı zamanda ağızlık taşımak zorundasınız ve sigortanızın da olması lazım.

https://youtu.be/agsNZ3pdXJA
Yukarıda yorumda bunu belirtmiştim. Hayır hocam hiçte bakıcı dadı gibi unvanları olmadı pr çalışmasıydı hayvanın tarihi dövüşler ve savaşlarda kullanılmak üzerine, ilk kez ingiltere yasak verdi hatta. Hatalı görüyorum bu tavrınızı. Tavrınızı derken sadece bu cinse özel olarak bahsediyorum hayvan koparırcasına kilitleniyor ve ne sahibini ne başkasını dinliyor hatta sahibine saldırıyor bununla ilgili binlerce haber ve video vardır. Dünya genelinde pitbulla ilgili neden böyle bir durum var onu araştırmak lazım...

Eğitim kısmında çok ama çok haklısınız insanın eğitimsizi de farksız. Ama bu cinste dengesizlik var. Çene yapısı zaten gereğinden fazla güçlü normal köpeklerde saldırı olduğunda tutulabiliyor pitbulu tutmak imkansıza yakın. Dediğim gibi öldürmek gerekiyor neredeyse.