Hocam konun tamamındaki tüm mesajlarınızı okudum. Şimdi sizin hayatınızla ilgili psikolojik çıkarımlar yapmak haddim değil.
Ama siz sorduğunuz için söyleyeyim;
Alevi olan alkolik babanızla görüşmüyorsunuz.
Muhtemelen hayattaki bazı olumsuzluklar için de babanızı suçluyorsunuzdur.
Melez olduğunuzu söylüyorsunuz ama yaşantınızı da sünni gibi düzenleyip ona uygun yaşamaya çalışıyorsunuz.
Tek gerçeği kendiniz biliyormuşcasına, başkalarına senin gibi alevi olmaz olsun diyebiliyorsunuz.
İnsanlara "Senin inancın var mı ? Yoksa aleviliğin arkasına saklanan ateistlerden biri misin sende ? .Yorumlarından belli oluyor zihniyetin. Senin inancın var mı orası da belli değil gerçi yorumlarına bakacak olursak" gibi saldırganca konuşabiliyorsunuz. İnsanların inancı olsa ne olur olmasa ne olur?
Konunun uzamasına gerek yok hocam. Ben size dışarıdan nasıl göründüğünüzü söyledim. Bu bilgiyle ne yapacağınıza kendiniz karar veriniz.
Babamla konunun alakası yok.Onunla görüşmeme tek sebebimiz o değil.Babaannem ve amcalarım namazında .Benim orda anlatmak istediğim namaz ve diğer şeyler değil.Ben 4 4luk namaz kılmıyorum ama elimden geldiği kadar . sadece alevilikte evlenemez alevi olmayan biriyle yanlışına vurgu vurmak istedim hepsi bu.
Isteyen islama inanır isteyen ateist olur banane ama aleviliği sanki bir inançsız gerikafalı bir zihniyet olmadığını savundum .Alevîlik başka ateistlik başka.Biri inançlı biri inançsız.Alevilikte evlenememe saçmalığının alevilikle alakası yok.