Kira ilk yıl 650 TL..

Şu anda senesi doldu..850 olacak ki bunda bile uyanıklık edip bir daha ki ay senesi doluyormuş gibi ödeme yaptı. Aynısını geçen sene de yaşadık...Açıkçası tapu babamın adına... Ben direk müdahale edecektim, bir şey demek istemedim ama canımı sıktı doğrusu.

Şu anda, kiracı iyi diye ya sesimizi çıkarmayacağım ya da %20 oranda zam olması gerekiyor. İlk baştan yanlış başlayıp, yanlış devam ettiği için birazda çaresiz kaldık.

opyan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam kira kontratı yenilenmediği taktirde heryıl aynı şekilde devam eder. Her yıl tefe tufe oranında devletin açıkladığı oranlarda zam yapabilirsiniz. örnek veriyorum siz 1000 tlden kiraya verdiniz her sene 50 tl arttırdınız 4 yılın sonunda 1200 tl oldu ama realitede her yıl ortalama %15 civarı bir zam oluyor bazen %17 bazen %13 buna internetten bakabilirsiniz yıllık ne kadar diye ama şu an bunu %15 olarak baz aldığımızda şu şekilde gira almanız gerekiyor 4. yılınızda
ilk yıl 1000
2. yıl 1150
3. yıl 1322,5
4. yıl 1520,87
küsüratlarımı yazdın diye geyik yapanlar olursa boşuna parmaklarınızı oynatmayın klavyede ne çıkıyorsa onu yazdım bu parayı almanız sizin kanuni hakkınızdır!
son olarak kira artışları kira sözleşmesini yaptığınız tarihlerden sonra geçerli olur.
Kiracınız bunu kabul etmez ise kanuni yollar ile her türlü paranızı alırsınız.
Kiracınızı çıkartmak istiyorsanız kira kontratının yenilenmesine 6 ay kala resmi olarak bunu ibraz etmeniz gerek. 6 ay öncesi iptal etmez iseniz kiracınız bir yıl daha oturmaya hak kazanır ama resmi olarak yukarıda soylediğim bedelleri öder.