Merhabalar, benzer durumu yaşayanlar oldu mu bilemem ama iki derede bir arada kaldïğím bir mesele ile karşı karşıyayım.

4 katlı bahceli bir evin en alt katında oturmaktayım. En üst katta ise Ev sahibi oturuyor. Neyse geçtiğimiz Mayıs ayında nerden geldiğini bilmediğim bir yavru kedi balkonumuza gelmişti. Biz de buna yemek falan verdik, biraz baktık falan sonra bu iyice balkonu benimsemeye başladı. Ellerinizden öper 3.5 yaşında bir kızım var. Kedi kızımın en yakın arkadaşı oldu diyebiliriz. Sabah uyanırken kedim diye uyanıyor, gece uyurken kedim diye uyuyor o derece diyeyim. Sonraki süreçte de kedi evimizin bir parçası oldu zaten. İlk başlarda ses çıkarmayan ev sahibi daha sonrasında ise çocuklarım kediyi sevmiyor, merdivenleri falan kirletiyor, başka kedilerin bahçeye gelmesine sebep oluyor gibi bahanelerle kediyi göndermemi istiyor. Bahane diyorum çünkü kedi çok uysal ve eminim ki ev sahibinden bile temizdir. Karışma hakkı yok ama gel gelelim kira sözleşmesi de yok, 4 senedir bu evde oturuyorum. Kiram 900 Tl ve bu şartlara göre en iyi kira.. Bulunduğum muhitte en ucuz ev kirası 1400'e çıkmış..

Benim maddi durumum ise yeni eve çıkmaya musait değil hele kiralar bu kadar uçmuşken.. Aslında çıkmayı da düşündüm ama bu süreçte mümkün görünmüyor..Kediyi sokağa bırakmaya içim el vermiyor, öbür taraftan ev sahibi laf baskı yapmaya devam ediyor.. Bir kaç arkadaşa sahiplenmesi için teklif ettim ama onlar da yanaşmadı. Kızımın, baba ne olur kediyi vermeyelim diye ağlamalarına girmiyorum bile.. Ne yapacağımı bilemez bir çıkmazın içinde buldum kendimi..

Batman'da yaşıyorum ve bu vesileyle kedi sahiplenmeyi düşünen arkadaşlar varsa kediyi verebilirim. Bunun dışında ne yapılır bilmiyorum. Farklı fikir önerilerine de açığım.

Dipnot; Hayvanlar, Allah'ın sessiz kullarıdır. Lütfen nasıl olsa başkası yapar, başkasï eder diye yüz çevirmeyelim.. imkan varsa onlara bir kab su ve yemek vermeyi ihmal etmeyelim..