Selam dostlarım başıma ilk defa böyle bir durum geliyor. Fırsatçılıkmı vicdansızlıkmı adını ne desem bilemedim.

Yaklaşık 6 ay oldu şuanki oturduğumuz eve taşınalı. Oturduğum ev 3+1 dolayısı ile evin tüm eşyalarını çıkmayı düşünmediğim için değiştirdim. Hem doğacak çocuğuma hemde evin kapasitesine göre yeni eşyalar cocuk odası vesaire göre masraflar yaptım

Eşim hamile olduğu için artık bu evde kalıcı olmayı düşünürken, bir kaç gün önce ev sahibim beni aradı ve sözleşme bittikten sonra eve kendinin geçeceğini söyledi.

Bende yeni ev eşyaları çocuk odası vb. bir çok masraf yaptığımı ve şuanda ev kiralarının çok çok yüksek olduğunu dolayısı ile yeni masraflara bütcemin uygun olmadığını güzel bir dil ile aktardım. Kendiside daha sonra tekrar konusalım diyerek telefonu kapattı.

Daha sözleşmemin bitmesine 6 ay var ama ne yeni eve geçip ikinci kez masraf yapmak nede bu zor günlerde nakliyesidir ev bulma ve taşıma derdidir gibi masraflarla uraşmak istemiyorum. keza cocuğum doğacak bu meşakatli süreçle uraşma durumu zor. bana bu konularda tecrübeli akıl fikri verebilecek birileri varmıdır. 1 yıl için ev tutup masraf ettiğime cidden deymicek.

Araştırdğım kadarı ile kendisi oturursa falan geçebiliyormuş ama bu durumda benim mağduriyetimi masraflarımı kim karşılıcak 1 yıl içinde aşırı derecede zarar edicem ve yeni tutacağım evlerde 3 bin tlden başlıcak 3x bana zarar olcak. Bilgi ve tecrübelerinizi bekliyorum.

Not: kirami bir gün bile geciktirmeden ödüyorum. ayın 27'si kira günüm ben genelde 21'inde ödeme yapıyorum hiç aksatmadan.