MaRkS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle mesajımı alıntılayarak cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
Birkaç konuya değinmek istiyorum. Neticede bilgi paylaşıldıkça çoğalır.

Olaya biraz teknik açıdan yaklaşmak gerekiyor.
Sosyal ağ sağlayıcı 5651 sayılı kanunun 1/s maddesinde şöyle açıklanmış:
Kanun metnine ulaşmak için tıklayın

İnternet ortamı ise aynı kanunun 1/g maddesinde şöyle açıklanmış:
BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU ise SOSYAL AĞ SAĞLAYICI HAKKINDA USUL VE ESASLAR başlıklı kararında şu kararında şöyle bir ifadeye ver vermiş:
Karar Tarihi : 29.09.2020 Karar No : 2020/DK-İD/274
Karara ulaşmak için tıklayın

MADDE 2/F.3-4:
5651 sayılı kanun ve BTK kararına baktığımızda kanun koyucu ve kurumun esasen kişisel internet sitelerini sosyal ağ olarak görmediğini çok net şekilde anlayabiliriz.

Zaten 2020 yılında Twitter, Facebook, Youtube gibi sosyal platformların trafik bantlarının daraltılmasına ilişkin düzenleme 5651 sayılı kanunun Ek 4. maddesiyle getirildi. O maddede de cümle; "Türkiye’den günlük erişimi bir milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcı; ...en az bir kişiyi Türkiye’de temsilci olarak belirler." şeklinde başlıyor.

Gönül ister ki dediğiniz gibi olsun. Ben de dediğiniz gibi olmasını isterim. Fakat yasa koyucunun iradesinin sizin söylediğiniz şekilde olmadığı açık. YANİ SOSYAL AĞLAR DEMEK TÜM İNTERNET SİTELERİ DEMEK DEĞİLDİR.

Bir de son olarak ... Aynen iade. Görüşmek üzere

Ekleme: Kişisel web sitesi sahipleri 5651 sayılı kanun kapsamında içerik sağlayıcıdır. Maddeyi aşağıya ekliyorum.

Devlet sosyal ağ adında Türkiye'ye ofis açılacak temsilci atanacak dendiğinde bunların içindeki siteleri incele facebook, twitter, google, youtube vb şimdi bu 4 adet yazdığım sitelerde bizim gözümüzde 2 tanesi facebok ve twitter sosyal ağ gözüküyor ama google ve youtube farklı gözüküyor işte böyle düşün.. Zaten maddede denmiş yazılı görsel video diye daha bunun neresi siteleri kapsamayacak diye düşünenler var anlamış değilim.