Alıntı
Ben bilginin kutsallığına inanan birisiyim, bir bilgi sadece bana fayda verecek ise bu beni motive etmez ve bildiğimi bildiğim gibi paylaşır, insanlar beni biliyormuş sansınlar diye kısaca bilgiler verip size ürün satma gayesinde olmam.

Güçlü Kelimeler Kullanın:
Dale Carnegie'nin sevdiğim bir sözü vardır "İnsanlar seninle ilgilenmiyor. Kendileriyle ilgileniyorlar” bu yüzden içeriklerinizde kalıplaşmış cümlelerin ötesinde hem herkesin anlayacağı hem de sizi üstün gösterebilecek cümlelere yer vermeye özen gösteriniz. Kullanacağınız dil insanların davranışlarını oldukça etkilemekle birlikte, okuyucularınızda farklı bir duygu oluşturabilmeli bu vesile ile okunan makalenin akabinde paylaşma, site içerisinde daha fazla vakit geçirme, ürün satıyorsanız alma hissi uyandırma gibi etkileşimlere sebep olabilirsiniz. Ama bunu alışkanlık haline getirip her makale de yer vermeyin, çünkü bazen espriler ikinci yapıldığında güldürmeyebilir.

Aramaların Çoğunluğu Sorulardan İbarettir? Neyin Var Guzum?
Hasta olursun şifasını ararsın, tatile gideceksin gittiğin yer kıyak yer mi bunu ararsın ama bunları hep bir soru cümlesi ile ararsın veya sen soruyormuş gibi yapsanız da Google'ının muhteşem algısı bunu soru olarak anlar ve sana cevapları dillendirin. Bu yüzden makale içerisinde konununuz ile ilgili sorulara yer vermelisiniz bu hem makaleyi zenginleştirir hem de daha okunabilir hal alır.

Siz Biz Yok Ben Sen Var
Biz Türkler sıcak kanlı insanlarız siz biz diye hitap ettik mi bir acayip oluruz ama sektörünüze göre bana kalırsa ben sen diye gidin. Bu insanlara daha samimi ve içten gelir. Bu içtenliği emin olun herkese sevecektir. Tabi burada ki samimiyet tabiri caiz ise enseye şaplak ... parmak modunda olmasın. Sonra bu kadar densiz bir yerden alışveriş yapılmaz, güven vermiyor ayol... deyip çıkar giderler, sitenizden.

Ne Anlatıyorsun Hacı Abi Sen?
Bugün bir makale okudum adama helal olsun dedim xxx ürünün fiyatları kelimesinde makale yazmış 980 kelime. Eyvallah üstat seo kasıyorsun, uzmansın, sensin ama o iş öyle olmaz. Direkt olarak 980 kelimede xx fiyatları dersen adamda der ki, senin vereceğin bilgiyi de sana da deyip hiç yok yere kulağını çınlatır. Peki ne yapalım global kriter 600 kelime diyorlar ama makale çıkmıyor. Çıkmaz olur mu ya? Bak şimdi ben nikah şekeri satıyorum ( destek olmak isterseniz hunerhediyelik.com takılın derim ) insanlar nikah şekeri fiyatları diye çok aratıyormuş dedim bir şeyler karalayım çıka çıka 300 kelime çıktı. Eeee ne yapacağız? Rank math kırmızıları yakmaz mı bize yakar tabi. Dedim ki bir insan direkt nikah şekeri yazmıyor da ilave fiyatları olarak aratıyorsa bu da benim gibi garibandır ucuz yollu bir şeyler arıyordur dedim. Sonra başladım nikah şekerini ucuza getirmenin yollarından, şaak hem fiyatlarını öğrettim hem de bunu nasıl benden ucuza alırlar bunu anlattım oldu mu sana 2-3 alt başlıkla birlikte 623 kelime, tek bir cümlesinde bile saçmalık yok tabi.
Yani demem o ki evet uzun makale geri dönüşü olan bir şey fakat her kelime de bu uymuyor. Bazen 50-100 kelime yazıp arkanıza yaslanın arama motorlarının az çok kafası çalışır yani o kadarcık kelime sayısı ile de kafaya gelirsiniz.

Devamı Gelecek ( Müsait Oldukça, Konuya Yazarsanız Alıntı Yaparak Bilgi Veririm )

İçerecek Bilgiler
Rakiplerden anahtar kelime bulma,
Anahtar kelime varyasyonlarını genişletmek,
Makale içerisinde görsel kullanımı,
Görselleri podcast yapmanın faydası,
Gibi gibi gibi.