Ticaret puanı önemli bir kıstas. Fakat tek başına yeterli bir ölçüt değil. Benden bile önce ödeme isteyenler oluyor ( Bu ne cesarettir Yarabbi, seni tanımak istiyorum yiğidim
)
Kendi adıma iş sonu ya da iş başı ödeme kısmını şöyle çözüyorum. Mesela makale siparişi veriyorum diyelim. Makaleler bittiğinde ödemeyi yaparım, akabinde makaleleri yollarsınız diyorum. Makaleler bitince haber veriyorlar, ödememi yapıyorum, makaleleri gönderiyorlar. Fakat ödemeyi başta yaparsam, muhtemelen o işten hayır gelmeyecek. Çünkü parayı alan kişilerde genelde bir rehavet oluyor ve işler yetişmiyor. Tecrübe ile sabittir.
Mesela tanıtım yazısı satıyorum diyelim. Önden ödeme asla almam. İsterse 1 günlük ve 0 ticaret puanlı üye olsun. Önce yazıyı hazırlar ve yayınlarım. Sonra link ile birlikte hesap numaramı yollarım. Ha, ödeme yapmama ihtimali elbet var. Fakat ne kaybederim? En fazla yazısını silerim. Fakat önden ödeme alır ve başıma bir kaza gelirse, öte tarafa borçlu gitmiş olurum ki, bunu asla istemem.
Ticaret yaparken de dikkatli olun. R10 üzerinden mutlaka mesajlaşma yapın. Ödeme yapacağınız isim ile profilde yazan ismi karşılaştırın, daha önceki konularına bakın, telefon numarası isteyin. Kısacası kendi tedbirinizi kendiniz alın mutlaka. Bizler buranın güvenilir bir platform olması için sürekli mücadele veriyoruz. Fakat tek başımıza çabamız yeterli olmaz. Sizlerin de yardımı gerekiyor. Mağdur olduğunuzda savcılığa gitmekten çekinmeyin.
Not: 2014 yılında açtığım bu konuya da mutlaka göz atın.
)
Çok teşekkürler hocam. Sizin gibi tecrübeli hocalarımızdan bunları duymak çok güzel. Umarım herkesin işine yarar. Konu açma sebebimde buydu. Herkese iyi forumlar