OKKODE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
dava açabilirsin ama. karşı tarafın konuyla ilgili orta-seviye-iyi birini bulması ile o durum biter. üstüne masraflar sana kalır. biz buna halk arasında rdh veya rth diyoruz.
yola çıkmadan bir araştır derim. buradaki bazı "cengaver" arkadaşlara çok güvenip iş yapma derim
Tüm detayları bilmeden net bir şey söylemek zor. Kazanabilirde, Kaybedebilirde.

Önemli olan markayı kimin daha önce kullandığını ispatlamaktan geçiyor.

X Firma 2019 Yılında Trendyol'da mağaza açmış ve satışa başlamış. Arada 2 yıl geçmiş ancak hiç bir marka başvurusu yapmamış.
Z Firma 2019 Yılında farklı yerlerde aynı marka ile satışa başlamış, 2020 yılında marka başvurusu yapmış 2021 yılında tescillemiş. Durum buysa kazanabilir.

X Firma 2019 Yılında Trendyol 'da mağaza açmış ve satışa başlamış.
Z Firma 2020 Yılında aynı marka ile satışa başlamış ve marka başvurusu yapmış. 2021 yılında tescil etmiş. Bu durumda markayı ilk kullanan x Firması elinde marka tescili olmasada kazanabilir. Çünkü Z Firması onu gördükten sonra belki o markayı tescilleme kararı verdi.

Tabi her 2 örnektede bir çok etken var. Örneğin : X Firması 2019 da mağaza açmış olabilir ancak satışa 2020'de başlamış olabilir. İlk faturanın kesildiği yani ticaretin olduğu tarihe bakılır diye biliyorum.

Ancak yinede noterden ihtarname çekmekte fayda var. Belki karşı taraf dava sürecine girmek istemeyebilir. Gözü korkabilir, resmi kayıtları düzgün değildir vs vs.