Sen önce sosyal ağ nedir onu öğren gel..
Sosyal Ağ nedir? Sosyal ağlar, internet üzerinden diğer kullanıcılarla iletişim/etkileşim kurmaya yarayan ağlara verilen genel isimdir.
internet kazancı yazmaz
Internet, birbiriyle tüm dünya üzerinde yayılmış bilgisayar ağlarının birleşiminden oluşan devasa bir bilgisayar ağıdır
internet kazancı yazmış olsaydı ben internette eşya satardım bu o kanuna girerdi.
Sosyal ağlar demek siteler demek zaten.....
Öncelikle mesajımı alıntılayarak cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
Birkaç konuya değinmek istiyorum. Neticede bilgi paylaşıldıkça çoğalır.
Olaya biraz teknik açıdan yaklaşmak gerekiyor.
Sosyal ağ sağlayıcı 5651 sayılı kanunun 1/s maddesinde şöyle açıklanmış:
Kanun metnine ulaşmak için tıklayın
Alıntı
Sosyal ağ sağlayıcı: Sosyal etkileşim amacıyla kullanıcıların internet ortamında metin, görüntü, ses, konum gibi içerikleri oluşturmalarına, görüntülemelerine veya paylaşmalarına imkân sağlayan gerçek veya tüzel kişileri, ifade eder.
İnternet ortamı ise aynı kanunun 1/g maddesinde şöyle açıklanmış:
Alıntı
İnternet ortamı: Haberleşme ile kişisel veya kurumsal bilgisayar sistemleri dışında kalan ve kamuya açık olan internet üzerinde oluşturulan ortamı, ifade eder.
BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU ise SOSYAL AĞ SAĞLAYICI HAKKINDA USUL VE ESASLAR başlıklı kararında şu kararında şöyle bir ifadeye ver vermiş:
Karar Tarihi : 29.09.2020 Karar No : 2020/DK-İD/274
Karara ulaşmak için tıklayın MADDE 2/F.3-4:
Alıntı
(3)Bu Usul ve Esasların uygulanmasında internet ortamında yapılan yayının sadece belirli bir kısmında sosyal etkileşim amaçlı içeriğe yer veren gerçek veya tüzel kişilersosyal ağ sağlayıcı olarak değerlendirilmez.
(4) Kişisel internet siteleri, elektronik ticaret siteleri ve haber siteleri gibi sosyal etkileşim amaçlı içeriğin ikincil ve yan bir hizmet olarak sunulduğu platformlar kapsam dışındadır.
5651 sayılı kanun ve BTK kararına baktığımızda kanun koyucu ve kurumun esasen kişisel internet sitelerini sosyal ağ olarak görmediğini çok net şekilde anlayabiliriz.
Zaten 2020 yılında Twitter, Facebook, Youtube gibi sosyal platformların trafik bantlarının daraltılmasına ilişkin düzenleme 5651 sayılı kanunun Ek 4. maddesiyle getirildi. O maddede de cümle; "Türkiyeden günlük erişimi bir milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı
sosyal ağ sağlayıcı; ...en az bir kişiyi Türkiyede temsilci olarak belirler." şeklinde başlıyor.
Gönül ister ki dediğiniz gibi olsun. Ben de dediğiniz gibi olmasını isterim. Fakat yasa koyucunun iradesinin sizin söylediğiniz şekilde olmadığı açık. YANİ SOSYAL AĞLAR DEMEK TÜM İNTERNET SİTELERİ DEMEK DEĞİLDİR.
Bir de son olarak
Alıntı
Sen önce sosyal ağ nedir onu öğren gel..
... Aynen iade. Görüşmek üzere
Ekleme: Kişisel web sitesi sahipleri 5651 sayılı kanun kapsamında içerik sağlayıcıdır. Maddeyi aşağıya ekliyorum.
Alıntı
İçerik sağlayıcı: İnternet ortamı üzerinden kullanıcılara sunulan her türlü bilgi veya veriyi üreten, değiştiren ve sağlayan gerçek veya tüzel kişileri, ifade eder.