klasweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ahhh benim güzel kardeşim, kalbini kırmak istemem, kırdım belliki kusura bakam.
Lakin madem bukadar çok seviyorsunuz Türkiyeye gelin sizi tutanmı var, bu lafı senin bana deme hakkın yok, bunu bilmen gerek, ayrıca emin ol herşeyin üzerine yemin ederimki Türkiyeye gelmeyi senden hada çok istiyorum. Benim burda kurulu düzenim var çouklarım var, eşim ve çocuklarım doğma büyüme buradalar, Türkiyeye gelince napacaklar, benim için sorun yok, ya onlar,tabi senin için kolay Türkiyeni seviyorsan gel, emin olsa belki senden daha çok seviyorumdur...

Emin ol göreceğim kişilerin yönetimini gördüm ben, hatta görmeme gerek yokki, ikdidar olma hevesindeki kişilerrin vaatlerine bak yeter, yok bu yıkacağız yok bunu durduracağız, yok kazanırsak secimi hava alanının gereği yok hastanelerin gereği yok kanal ist gereği yok köprünün gereği yok bunların yapımını durduracağız acık ve net tv söylediler, bunların ikdidar olmasına gerek yok yapacakları işleri görmek için.

Farzet sen 40 yaşındasın ve diyarbakırın bir köylülüsün,
Ama istanbulda evin barkın çocukların işin, eşin.ayrıca 30 senden beri istanbuldasın, sen sırf çok sevdiğin için huzura ihtiyacın olduğu için herşeyini bırakıp o çok sevdiğin köyüne gidermisin..Gitmezsin tabiki, eğer gidersen ozaman bencilsindir sırf kendin için çocuklarının eşinin kurulu düzenini bırakıp oraya gidecen.. yani güzel kardeşim o lafı bana deme hakkın hiç yok..

Ayrıca ben sana develet düşmanısın, pkklısın vatan hayinisin demiyorum, sadece onların istedikleri gibi davranma onların sevindirecek şeyler yapma, yaparsanda onlardan farkın olmaz diyorum.

TL cevirme olayınıda anlamamışın, herzaman sizler ceviridiniz, sizlerden kastim türkiyedeki bir çok ikdidar karşıtı. Ben 850 euro kira ödüyorum dediğimde, hemen hesap yapar ooo 12bin telelik kira veriyor vay be ne güzel devletmiş derlerdi , ayrıca konuya dönersek, TL cevirmem Sadece bilgin olsun diye.
Gecen sene 1.10€ felan alırken şuan 2 euro oldu demek istedim. Yoksa banane kaç tl olduğundan, sadece akar yakıt zammı sadece Türkiyede değil demek istedim...

Hocam cevap yazmana gerek yok, boşver yorulma senden sadece şunu cevaplamanı istiyorum.

Bir kaç sene önce yakın fiyatları normal iken, ekonomide normal iken.
Şuanki hükemetten menmunmuydun.
Allaha inanıyorsan Allah için, neye inanıyorsan onun için doğru söyle

Tekrar kusura bakam
Bakın söyledikleriniz yine ben haklı çıkarıyor. Gelin diyorum ben gelmek istiyorum da kurulu düzenim var. Bunun üzerine hala gelip de ülkedeki ekonomiyi savunmayın rica ediyorum. Kanal İstanbul'un yapılmaması konusunda siz kimden bahsediyorsunuz bilmiyorum ama benimle aynı düşüncedeymiş onun dışında kimse yapılmış köprü vs için yıkacağız demedi en azından ben hiç denk gelmedim. Varsa bir link video vs bakmak isterim hocam. 3.köprünün yapılması konusuna sıcak bakmıyor olsam da yapılmış bir şeyi yıkmak ekstra maliyet ve saçma olur. He şunu dediklerini biliyorum ki yapacağız dedikleri şeyin yasal bir zeminde oluru varsa kesinlikle yapılmalı. Geçiş garanti ücretlerinin ödenmemesi böyle bir ticaret olmaz devlet bankasından aldığın kredi ile köprü ve yol yap sonra o yoldan geçmeseler bile devlet kasasından yani sizin olmasa da bizim cebimizden yandaş firmaları besleyelim.

Yahu daha refah bir şekilde yaşamak istiyorum kötü ekonomik politikalar yüzünden her gün paramın değeri düşmesin alacağım bir şeyi yarın alırım dediğimde yarın alamayacak kadar zam gelmiş olmasın. Belirsiz bir piyasada yaşamayalım istiyorum. Bu mu PKK'lıların istedikleri güldürmeyin beni. Buraya onlarla ilgili düşüncelerimi yazarım da ban yerim bunlar mı benim istediklerimi istiyor.

Kur çevirme noktasında size nasıl ki yanlış diyorsam size o şekilde hesap yapan adama da aynı tepkiyi veririm ki çevremde hiç öyle insanlar olmadı genelde olması gerektiği gibi birim üzerinden hesap yaparlar. Bu arada birim hesabı üzerinden mesela bir asgari ücretli kaç litre benzin alabiliyor ile ilgili bir şey yazdığınızı görmedim. Ki yurtdışında asgari ücret ile çalışan oranı ile ülkemizdeki orana daha değinmedim bile.

Birkaç sene önce ekonomi iyi iken demişsiniz o zaman da ekonomi iyi değildi sadece insanlar bu rakamları gördüğü için o zamanlar iyi gibi geliyordu. Ayrıca hükümetten memnun olmadığım tek alan ekonomi değil. Cemaatlerle kol kola girip ülkeyi ne hale soktuklarını yandaşlara nasıl ihaleler verdiklerini devletin stratejik konumlarına cemaatçileri nasıl yerleştirdiklerini hepimiz biliyoruz. Allah'a şükürler olsun bir kere bile oy vermedim iyi ki de vermemişim bu tür yanlışların bedeli sadece yapan kişiye değil bunu yapmalarına fırsat verenlere de sorulur. Oy vererek o kadar kişinin hakkına girmediğim için o kadar mutluyum ki. Koskoca bir jenerasyonu sadece zar zor karnı doyuyor diye şükret moduna soktular ülkede kafası çalışan ne kadar mühendis, doktor vs varsa hepsi yurtdışına gitti haklılar da herkes ailesi ile birlikte insani bir şekilde yaşamak istiyor. Bu konuyu bence de uzatmaya gerek yok. Dediğim gibi kurulu düzenimiz var yeğenim buradadan daha sağlam bir dönmeme gerekçeniz varsa eyvallah ama bu söylediğinizi ne kadar yurtdışında yaşayıp da hükümeti savunan kişi varsa hepsinden duydum. Burada da ekonomi kötü ee gelin o zaman kurulu düzenimiz var ama burada. Madem sıkıntı yaşıyorsunuz değiştirin düzeni şahsen fırsatını bulsam kurulu düzen falan demez daha insanca yaşabileceğim başak bir ülkeye giderim bu kadar da netim yani.