Çok güzel sorular sormuşsunuz. Araştırmak ve öğrenmek güzeldir.
Benim de size verebileceğim bazı tavsiyeler ve bilgiler var. Yapay backlinklerden kaçınmanızı ve her türlü doğal etkileşim ve backlink kazanmanızı tavsiye ederim. Backlink alacaksanız da sitenize benzer kategorilerde sitelerle karşılıklı anlaşma yaparak link alabilirsiniz.
İçeriğe önem verin. Zengin içerik oluşturmak önem arz ediyor. İçerikleriniz yazıdan ibaret olmasın, kendi hazırladığınız resimlerle zenginleştirim. Wordpress altyapıda seo eklentisi olarak Rank Math tavsiye ederim. Table of contents eklentisi kullanmamazlık yapmayın çünkü Google'un gözünde table of contents başlıklarının pozitif bir etkisi var ve içeriğinizin Google'da sıfırıncı sırada (snippet) gözükmesi için katkı sağlar. Yabancı dil sektörüne çeviri ile girilmemeli. O şekilde proje yürümez. İçeriklerinizin özgünlüğüne ve okunabilirliğine her şeyden fazla önem verin. İçeriklerinizde mantıklı iç bağlantılar kullanarak ziyaretçilerinizi bir içerikten diğer içeriğe yönlendirin. Bu yönlendirme işlemi için güzel cümleler kurmaya çalışın ve sürekli yeni taktikler geliştirin. Örneğin "Nasıl Mutlu Olabiliriz?" tarzı bir içeriğimde mutlu olunabilecek şeyler arasına tatlı yemeyi de ekleyerek aynı cümle üzerinden ziyaretçileri sitedeki sütlaç tatlısı tarifine yönlendirmiştim. Her iki yazı da iyi hit aldı ve arama motorlarında ilk sıralara yerleşti. Bu yönlendirmeyi nasıl yapacağınız tamamen sizin tekniğinize kalmış. En önemlisi düzenli içerik üretmekten asla vazgeçmeyin. Hit almamak sizi üzmesin. Unutmamalısınız ki bazen 1 içerik 1000 içeriğe bedeldir ve tek içeriğin verdiği hiti 1000 içerik veremeyebilir. Sürekli bunu düşünerek kaliteli içerikler üretin. Başarılar diliyorum.
Doğru sorularıma çok güzel açık ve net cevap gelmiş

Demek istediğinizi tam olarak anladım, ilk öncelikle düşündüğüm gibi sanırım. İngilizce alana girip doğru bir makale oluşturamadıktan sonra her şeyi şansa bırakmış oluyorum gibi duruyor. Türkçe içerik üreticeksemde konularım arası bağlantılarımı dikkatle birbirine bağlamam gerektiğinin altını çizmişiniz, bu durumu da notlarıma ekledim

Eklentiler konusunda çok fazla bir bilgim bulunmuyor bu konuda da değerli eklenti isimlerini iletip özetlediğiniz için çok teşekkür ederim. Hostingimi ve domainimi kaydettim. Umarım siz ve üste ki arkadaşlardan aldığım bilgiler sonrası doğru bir alan seçebilirsem başlangıcımı yapacağım. Umarım başarılı sonuçlar alırım

Sonucunda sizlere bir teşekkür konusu açabilirim

(Şimdide teşekkür ediyorum,yanlış anlaşılmayayım)