Değerli arkadaşım, kendi ürettiğin bir kısmı var ya hani bunun montaj bile olsa.. Pilini, çipini, x yerini yurtdışından getirirsin kalan bölümlerini kendin yaparsın ve buda bi maliyettir ya.. En azından o maliyet olan kısmı döviz olarak ülkede kalır diyorum. Daha da açmamı istersen, tekerleği, tamponu, kaportası, motorun bazı bölümleri vs.. Yani %100'ünü göndereceğine paranın %50'sini dışarı göndermiş olursun. Zaten böyle başlamasıda mantıklı, biyerden başlanmalı.. AAA bunun heryeri zaten yurtdışından geliyor diyerek biyere varamazsın. Önce böyle başlarsın sonra bir bakarsın aslında bu bataryayı bende üretebilirim dersin, denersin vs zamanla birşeyler yapabilirsin. Ama uzaktan seyrederek sadece eleştirerek birşey yapamayız.

Yoksa bende hükümet karşıtı bir adamım, bende ülke ekonomisinin rezilliğinden etkileniyorum. Ancak bırakalım da biryerden başlasınlar artık.
Örneğine cevap vermek gerekirse P/A/C/O isimli sera şirketi %90 kapasite ile rusya pazarına domates satıyor. %90 döviz getiriyor. Şimdi ne yapalım yurtdısındanda domates geliyor diye hiç mi üretim yapmayalım..

%100'ü kalacak demiyorum zaten, dikkat ettiyseniz araçtan bahsederken en azından filo satın alanların bir kısmı bile alsa oda bi para yani.. Kıçı kırık symbol'lere dünyanın parasını veriyor şirketler.. Biyerden başlansın, bizlerde destekleyelim çünkü sadece eleştirerek biryere varamıyoruz.
Güzel bir gelecek diliyorum. Hayırlı akşamlar.

Awakea adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Döviz burada mı kalacak? Hocam bu aracı tamamen kendin imal etmiyorsun ki burada kalsın.

Şu şekilde düşün; Senin kendi çiftcin domates yetiştiriyor ve yerli olarak satıyor.
Yurtdışından da domates geliyor yerli diye satılıyor.

Sence hangisinin parası tamamen ülkemiz de kalıyor?