cengizclskn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Para garanti mevduata kaçacağı için ev ve araba fiyatları düşecektir, bunlarda baya bir balon oluşmuştu bu iyi oldu. Yalnız başka bir adamın bankadan kazanacağı parayı neden ben vergilerimle ödeyeceğim onu anlamadım?
roadscrat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Güzel bir tespit yapmışsınız 2 gündür neredeyse tüm yorumları okudum fakat sizin kadar olaya farklı bir bakış açısıyla bakanını görmedim, benim doların önünü tutamadıklarında bulduğum çözümün birebir aynısını bulmuşsunuz Enflasyon yine artardı bunun önünü alamazlar fakat doların nefesini alır ve zengin ile fakir arasında ki uçurumu en azından arttırmazlardı üstüne gerçekten çalışan kesim para kazanır ve ülkeye doviz sokmaya çalışırdı helal olsun gerçekten finans okuryazarlığınız var eğitiminizi bilmiyorum fakat sunduğunuz çözüm iyi gerçi bunu düşünecek birileri olsaydı zaten şu durumda olmazdık.

Şimdi oturduğu yerden paradan para kazanan zenginlerin parasını çok çalışan fakir kesim ödemeye çalışacak gibi gözüküyor maalesef çok riskli bir kumar

Bence şuda olabilir (İhracat için sabit kur)

Örneğin : X Firması mallarını ihraç ederken doları 10 TL 'ye göre referans alacak. Bankadan dolar ihtiyacı olduğundan kamu bankaları ona 10 TL'den dolar verecek. Ancak bu para nakit olmayacak sadece nakliye, hammade vb şirket ödemeleri için kullanılabilecek ve gerçekten denetlenecek. Hatta döviz almadan 1-2 gün önce denetlenip sonra verilmesi gerekir.

Yurt dışından gelen dövizide bozmak isterse 10 TL'den bozacak. Yine yurt dışından gelen ihracat bedelini döviz çekemeyecek lazımda TL karşılığını alabilecek.

Böylece hammade alırken kuru 10 TL'den hesaplayacak, Ürünü satarkende gelen doların kuru 10 TL olacak ve döviz korkusu olmayacak.

Finans uzmanı değilim sadece bir teori