satrancali adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hepsini 1 seferde çek, sonra parçala
bu konuya bir örnek verme şansınız varmı tam kafamda canlandıramadım senaryoyu

LyNo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
veriyi dakikalık olarak cronla bir json'a yazdırın, veriyi sonra o json dan çekin.
Son güncellenme tarihinide yazdırırsınız.
datatable json mantığında çalıştığı için biraaz karışık bir işlem olur sanırım bu

Scarecrow adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sayfalamayı gene yapın, örneğin 750 veri var diyelim sadece belirli yere kadar yüklesin geri kalanları boş bıraksın fakat 750 veri var gibi dursun ve aşağı indikçe belli etmeden sayfalama yapın. Gene olmaz derseniz veriler veri tabanında ise json dosyasına cache çekin ve oradan yükleyin, daha hızlı olur diye düşünüyorum.
datatablenin kendi sayfalama mantığı olduğu için sayfa aşağı indikçe sayfalama yaptırmak zor olur sanırım

aliosmanyuksel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cache kullanırsan (Memcache, elasticsearch vs) daha hızlı sonuç elde edersin. Ayrıca sadece ihtiyacın olan verileri çekmen de sorgunu biraz daha hızlı çekmeni sağlar. Indexleme yaptığını düşündüğüm için bunu belirtmiyorum bile.

İyi çalışmalar.
index olayı aslında aklıma geldi ama datatable ile oluşturduğum lsitelemeye 10 adet alan çekiyorum bu alanların hepsinemi index uygulamam sağlıklı olur. Cache olayı mantıklı ama müşteri sürekli bilgileri değiştiriyor veri ekleme silme düzenleme yapıyor bu durumda cacheyi her seferinde silip yeniden oluşturmam yine sayfa yavaşlamasına neden olur mu