Adobe XD kullanabilirsiniz hocam.
İşte herkes farklı program söyleyince kafam karıştı en azından işi bilenlere sorayım diye bir konu açmak istedim. Teşekkürler
Aslında burda işi 2 ayrı noktada düşünmemiz lazım.
1- UI tasarımları ne kadar creative yapabilmeniz
2- UI tasarımları Frontend geliştiricisinin ne kadar iyi kodlayabildiği.
Siz ne kadar yaratıcı tasarımlar yaparsanız yapın, ya da ne kadar güzel animasyonlu butonlar yaparsanız yapın iyi bir frontend developer gereklidir ve çoğu firmaya yaptığınız işlerde bu konuda sorun yaşayabilirsiniz.
Ben sana yaptım ve benim görevim bitti diyemiyor malesef UI tasarımcı. Dolayısıyla çok yaratıcı hareketli tasarımlar çok kullanışlı sayılmıyor sektöre para kazanma açısından düşününce. Adobe XD, Fİgma'ya göre daha iyi değil bu konuda. Eğer yaratıcılığı ön plana almak isterseniz Figma derim. Adobe'dan daha güzel özelleri var. Ama hızlıca birilerine pratik çalışmalar yapacaksan Adobe'nin çalışma alanı daha basit diyebilirim
Şimdi şöyle ben o açıdan hiç düşünmedim ama kesinlikle doğru bu konuda daha önce bir tasarım yaptım ama kodlama kısmına hiç bakmadım. Aslında benim hedefim en azından kendi tasarımını yaptığım bir tasarımı kendim kodlama bunun üzerine çok çalışıyorum ancak daha yeni yeni kavramaya başladım. Çok böyle atraksiyon içerisine girmem genellikle tasarım konusunda sadelik ve pratiklik benim için daha önemli. Figma da mirror özelliği olduğu için 2 Edtör olduğunda birisi birisini takip etmesi çok daha kolay oluyor program açısından bir artı veya eksi yoksa yüksek ihtimal Figma üzerinden devam ederim.