Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne alakası var? Yanlış anlaşılacak bir durum yok ki ortada.. Üretilen bir şey yok ülkede.. Siha'lardan elde edilen gelir devlet hazinesi mi aktarılıyor? Devlet iştiraki değil bu tarz yapılar.. Devlet bünyesindeki iştirakleri de özelleştirdi kalkıp şimdi kendisi mi üretmeye başlayacak. TOGG için kaç iş adamı çıkartıldı sahneye hatırlar mısın? 4 müydü ne biri sonradan çekilmiş miydi öyle bir şey olmuştu. Şimdi ticaret insanları gelir elde etmeyecek bir yere neden el atsınlar?

TOGG'un üretimi sonrası ülke hazinesine para aktarılıp dış borç vs. kapanacaksa eyvallah.. Ama sen inanıyor musun buna? Kimse kimseyi kandırmasın demek istiyorum. Yani yanlış anlama yok sadece bize bir şey gelmeyecek demek istiyorum..
ihracatın özeli devleti yok. istihdam ettiği iş alanı ve devletin prestiji hepsinden önemli. iha ve siha üreten amerikalı özel şirketler spacex özel şirket ama amerika'nın kazanmasını sağlıyor. Türkiye bu yüzden Nuri Demirağ'ı bilinçli batırdı, Erbakan'ın 0,01 daha çok yakıt tüketiyor diye araba motoruna onay vermediği gibi niceleri var. birşey üretmek satmanın özeli yok. çin'deki şirketler üretim yapanlar devletin şirketi mi sanıyorsunuz. ekonomik olarak dünyaya kafa tutan bir devlet haline geldi, dizin gibi düşünselerdi işin seyri böyle olmazdı.