Aklım almıyor. Bu kadarmı eğitimsiz ve dünü unutan insan var bu ülkede.
RTE demedimi aylardır faize karşıyım faizi indireceğim diye ?
Şimdi bu modelde faiz vermeyecekmi devletimiz ?
Kimler doları 18 lira tepelerden sattı ? Hangi godomanlar daha garanti diye devletin sözüne güvenerek faize yatıracak paraları ?
Bu faizin paraları ne ile ödenecek ? Ne kadar faiz ödeneceği analiz edildimi ? Kasa zaten boş olmayan birşey ile milletin faizi nasıl ödenecek ?
Hadi ödedin ne ile ödeyecek ? Milletin vergisi ile. Milletin vergisini godomanların faizinemi ödeyecek faize karşı olan bu hükümet ?
Zengin daha zengin fakir daha fakir olacak. Bu model birebir budur. Sizden aldığı faizi dolara yatırırsa bu insanlar ne yapacaksınız ?
Eğitime , tarıma argeye teknolojiye yatırılması gereken milletin vergisini birilerinin faizini ödemek için kullanmak ne kadar doğru ?
Oturmuşlar seviniyorlar 12-13 tl ye dolar düştü diye.
Aklı olan bir insan derki tl bir günde nasıl %25-35 değer kazandı ? Bir ülkenin para biriminin değer kazanması için bazı sebepler gerek.Misal üretim, misal adalet ve hukuk misal eğitim sisteminin kalitesi yada arge vs.vs.vs
Tamemen dışa bağımlı olan bir ülkenin para birimi bir günde %25-35 değer kazandı diye sevinenler en fazla 10-20 gün sevinirsiniz.SOnraki günler daha çok üzüleceksiniz.
+++ Bunca insanın faizini ödemek vergi ile yetmeyecek para basılacak.Para basmak nedir ? enflasyonu ne tetikler ? göreceğiz hep birlikte.Bi 5-10 sene daha kaybettik benim gözümde.
HER SÖZÜNDE FAİZE KARŞIYIM DİYEN BİR HÜKÜMET ŞUAN FAİZE YÖNLENDİRİYOR İNSANLARI