Benim öngörüm şu :
1. Bu halkımıza iyi bir ders oldu (Ben dahil) bir çok kişi bu saatten sonra kolay kolay dövize yatırım yapmaz. Çünkü 1 kişinin konuşması ile 1 gece yaklaşık %40 'lık bir kayıp oldu. Bu kadar oynak bir kurda yatırım yapmak zaten hataydı. Herkes parasının değer kaybetmesin diye dövize kaçmak zorunda kalmıştı elimizde patladı. Devletimize Hayırlısı olsun.
2. Bu durum stokçuların işini zorlaştırır. 18 TL Kur ile aldığı ürünler ne olacak meçhul. Şimdi yeni üretimlerde kur 11-12 TL'den hesaplanacak. Hatta merkez bankası onları kura karşı koruyacağı söyleniyor. Yani şuan piyasada ve stokta olan ürünler pahalıya satılmak zorunda kalacak ve yeni üretilen ürünlerde fiyat düşmesi gerekecek. Bir daha kimse bu oynak piyasada stok yapmayı göze alamaz diye düşünüyorum. Düşünsenize adam 18 TL'den 1M USD'lik mal aldı ve 1 gece 6-7M TL zarar etti. Aynı fiyattan ne kadar satacak belli değil. Tüm tedarikçiler piyasanın düşmesini bekleyecek ve mecbur fiyatlar düşecek diye düşünüyorum.
Bu durumda ticaret yapmak gerçekten çok riskli. Yarın ne olacağı hâla net değil. Elinde parası olan herkes bir TL'ye bakıyor bir Dolar 'a. Ne yapacağı konusunda belirsiz.