Risque adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam video izle, makale oku tamam bunlar sana yol katettirir. Ama SEO'yu teoriyle öğrenemezsin. Bir site aç, kendince deneme-yanılmalar yap. Öğrendiklerini uygula. Mesela forumdan bir SEMrush hesabı satın al ki 14 günlüğünü 10 TL'ye birçok arkadaş satıyor, ben de sürekli alıyorum; SEMrush ile rakipleri analiz et. İç SEO'da ne yapmışlar? İç SEO hataları var mı? Backlink inşaları nasıl? Nerelerden linkler almışlar? Mesela belirlediğin anahtar kelimelerin aranma hacmine ve zorluğuna bak SEMrush'tan gerçekten o kelimeye kasmaya değer mi ya da kasmaya gücün yetmeyecek kadar zor mu? Orta rekabetli keywordler bulup kendini dene. Öğrendiklerin teoride kalırsa bir işine yaramayacaktır. Pratiğe dökmen lazım bu şekilde.
Hocam aslında çokta teoride kalmadım. Öncesinde ahrefs üzerinde baya kaynaktan taramam sonucu denemelik web siteleri oluşturdum. Ahrefs üzerinden backlink analinizi, kd zorluk derecesi gibi bir çok deneme yanılma yapmıştım. Ama semruh ile hiç uğraşmadım, bildiğim kadariyla birbirlerinin muadilleri diye biliyorum. Ahrefs üzerinden devam ederim diye düşünüyordum. Semruh ile ahrefs arasında verisel olarak çok fark mıdır ? Semruh ahrefsten veya tersi durumda birbirinden iyi veya kötü diyebilir miyiz ?