Hafız hiç farketmez mantıklı düşün
10 liran var bankaya yatır 15 lira mı verecekler 1 yıl sonunda
Ama 10 liranla dolar al 1 sene sonra dolar 18 mi oldu seninde 18 in var tl olarak tutsan 15 in olacaktı +3 fark devlet verecek yine 18 in olacak ama devlet ne zaman nasıl yada bu vereceği parayı nasıl bulacak hangi şeyden yapacak karışık yani insanlar dolar alır yine sonuçta dolar artıyor geçmişten bugüne ne seviyeye çıktı ise 1-2 düşüyor yine fazlasını görüyor böyle olunca dolarda kalacaklar yine
Hocam bugün 2-3 saat içinde biz şunu gördük. Demekki doları %20 ile %30 arttıran olay bizim halkımız(haklı olarak kazançlarının erimesini istemiyor). Emin ol daha dolardan çıkmayan %20 daha duruyordur. Yani dolar 1.5 - 2 ayda %100 arttıysa bunun %50 sebebi arz ve talep(geri kalan %50ye ister siyasi deyin ister başka bişey).
Bu gibi önlem almasalardı dolar zaten şuan 20 TL idi. Şuan piyasada bir düşüş var ve bence tutanlar zarar ile kapatmayı göze alırsa 12nin altına düşer.
Bu durum umarım marketlere yansır. Tek beklentim bu.
Burada yapılmak istenen asıl şey piyasayı rahatlatmak olduğu gibi insanları kazançlarını garanti altına alarak bi sakinleştirmek. Geçmişteki isyanları bastırmak gibi
Adam şimdi diyorki ben 500K koyarım bankaya 1 sene beklerim hem faiz hemdi kur farkını alırım diyor ve adamın kafası rahat.
Bence mantıklı bir uygulama oldu. Zaten biz ihracat patlamaları yaşıyoruz. 2023 yılında yapılan 100 yıllık antlaşmalar bitecek. Borusu takılmış doğalgazları satabileceğiz, kuyuları bulunmuş petrolleri kullanabileceğiz, bor, altın bunları çıkarıp işleyebileceğiz.
Buna gizli faiz diyenlerde var. Bana bilmem kimi savunuyorsun diyenlerde.
Hocam dolar düşsün, ekonomi rahatlasın, yeraltı kaynaklarını işleyip kullanabilelem vallaha kim yapıyorsa yapsın.
Ben 2023de yeraltı kaynaklarına bi 100 yıllık daha tıpa takılsın istemiyorum. Bana ister akpci desinler, ister chpci.
Bu gizli faizse bizde yıllardır gizli sömürge altındayız zaten