yine konuya doluşan işveren linçleyicileri görüyorum. Siz asgari ücret alıyorsunuz ama işverenin cebinden 5879,70 TL çıkıyor. Siz "ben 4250 TL alıyorum, gerisi beni bağlamaz" diyorsunuz. Biraz vicdanınız olsun. Eğer hakkınızı vermediğini düşünüyor iseniz hakkınızı veren yerde çalışın. Siz işletmeye 10 bin lira kazandırıyor musunuz? Gideriniz çünkü 6 bin lira. Millet sanıyor ki patron işçi çıkarınca işleri açılıyor, giderleri azalıyor. Bir patronun işçi çıkarması demek o işin yolunda gitmediğini gösterir. Biraz saygılı olup ekmek yediğiniz kapıya en azından ihanet etmeyin. Patronun kesesinin hesabını yapanlarla dolu forum. Zaten ikiye ayrılıyor burada herkes, işveren ve işçiler olarak. Daha etkilenmedi diyor. Neye göre etkilenmedi? Ben etkilendim mesela. Personel başına giderim %50 arttı benim. Personelimin kullandığı donanım, ulaşım maliyeti, yemek maliyeti, onun ofiste çalışabilmesi için gereken her şeyin maliyeti, ofisin maliyeti 2 kat arttı. Enflasyondan dolayı, altın ve döviz fiyatlarından dolayı (altın takı satıyoruz) satışlar durma noktasına geldi. Proje gelir elde etmiyorken projeye bağlı olan personelde azalmaya nasıl gitmeyeceğim? bunun izahını yapan şu boş yorum yapıcılardan formül bekliyorum.

şunu asla kafanız almıyor: BİR PATRON İŞÇİ ÇIKARIYOR İSE ZARAR ETMİŞTİR. ZARAR ETMEYE DEVAM EDİYORDUR. SİZ BAŞKA BİR YERE GİRİP YİNE AY SONU HESABI YAPARKEN, SİZE AYLARCA ÜCRET ÖDEMİŞ İNSAN İFLAS EDİYORDUR. OHH İYİ OLMUŞ DİYİN TAM OLSUN.

kötü patron iyi işçi durumundakiler konu dışı.
iyi patron kötü işçi durumundakiler hiç konuşmasın.
iyi patron iyi işçi durumunda olanlar ekonomik zorluklarda orta yolu bulup birbirini bırakmasınlar. bu zamanda iyi patron ve iyi personel bulmak çok zor. 4254 TL'lik iş yapmıyor kimse. 4253 liralık yapan ise çok az.