Oymak beyimiz geldi, senin gibi yüzlerce yanıt verilmiş forumda. Arkadaşlar anlamamış ki alım gücü tarafından izah ettim, belki böyle anlarlar. Bunun da bir anlatım şekli olduğunu kabul edip forumda takılmaya devam edebilirsin.
Sistem dolarla dönüyor da sen neden 1 TL verirken yurt dışında 1 USD veriliyor? Sen neden 100.000 tekil hitten 100 TL kazanırken adamlar 100 USD kazanıyor? Bunu açıklıyorum arkadaşlara. Madem TR içerikte dolar ile işlem yapılıyor, neden millet yabancı site açıp 10 10x fazla kazanıyor? Ben bunu anlatıyorum sen dolar ile dönüyor diyorsun. Evet, dolar ile dönüyor. Fakat konuda döviz cinsi diye bir ifade var. Sen 1000 TL'nin dolar karşılığını alınca dolar ödeme almış olmuyorsun.
Maaşı 700 dolar olan biri her ay döviz kurunun karşılığı olan TL ücret alıyor ise dolar ile ödeme alıyordur. USD olarak da alabilir fark etmez.
Fakat maaşı 700 dolar olan biri döviz artınca 12.000 TL yerine 10 bin ya da daha aşağısını alıyor ise dolar olarak maaş almıyordur. TL olarak alıyordur. İşvereni onu dolar ile ödeme alıyorsun diye kandırıyordur. Tıpkı senin de dolar ile ödeme aldığını zannetmen gibi.
Tıklanan reklamın yayıncısı hangi para birimi ile ödeme yapmış ise, yayıncı bu parayı hangi para birimine göre hesabına çekmiş ise hesabı bu iki değere göre yapmanız gerekiyor. Sadece dolara göre değil.
Yabancı projede 100 tekil var 2 reklam tıkı almış 60 TL yapıyor.
Türkçe projede 100 tekil var 2 reklam tıkı almış 2 TL yapıyor. Eğer şanslı isen. E bu nasıl dolar şimdi?
Kardeşim sistemenin arkasında tek para birimi yatıyor o da dolar. Türkçe İngilizce fark etmez. Trendyol bugün adsye gidip 10 liralık reklam açtığında sistem arkaplanda dolar karşılığını alıyor ve sıralamaya sokuyor. Sen sitende reklama tıklattığında da onun dolar karşılığı sana tl cinsinden gösteriliyor. Çok kafa karıştırmışsın gerek yok. Sistemin genel işleyişi dolar üzerine

Şöyle bir handikapı var. TL cinsinden sadece o günün kurunu alıyor. Yani 1 tık 1 dolarsa dolar bugün 10 liraysa 10 lira kazanıyorsun. Yarın kur artınca 10 lira artmıyor o gün kapanmış oluyor.
Konu içerisinde bahsettiğim gibi, geçen ay 100 reklam tıkı aldınız. Bu ay da 100 reklam tıkı aldınız. Reklam teklifleri TL olarak verildiği için döviz karşısında eridi. Geçen ay 120 dolar aldınız fakat bu ay TL karşılığı 75 dolar ediyor. Yani döviz ve alım gücü ile ilgili, konuyu açma sebebim tam olarak bu. Yanıtınız için teşekkürler.
Hocam bilginiz varsa şunu da sorayım. Youtube üzerinden gelir elde ediyorum. Geçtiğimiz ay 120 Dolar gelir varken bu ay günden güne düşüş oldu, şu an 75 Dolar görünüyor. Kur hareketliliğiyle bir ilgisi mi var, yoksa izlenmeler düştüğü için mi kaybım oldu? Çünkü geçen ay kuru 11,23'ken de gelirim TL cinsinden 1300 TL'ydi. Bugünün kuru olan 17,39 TL'yken de kur yüzünden gelirim 1300 TL.
Her şey yabancı ise yurt dışındaki hesabınıza USD olarak alıp TR de bulunan USD hesabınıza doğrudan aktarabiliyorsunuz. Maliyetlerden dolayı yurt dışındaki USD hesabından coin alıp buraya öyle aktarıyorum. Yurt dışı adsense için TR de bulunan banka hesabı ve adresi onaylatmadım eğer sorduğunuz bu ise. Yani doğrudan UK adsense ile doğrudan kendi TR bankasında bulunan USD hesabıma ödeme almadım. ancak aracılar ile ödeme aldım.
Yurtdışında siten varsa yabancı dilde adsense gösteriyorsan kazanç dolar ve dolar olarak mı alıyorsun?