Bir personel 4253,40 TL maaş alacak. Kendisinden kesilen işsizlik sigorta primi 50 TL. 700 TL ise sgk primi var. 5.004 TL olan ödemenin işverene toplam sözde vergisiz bedeli 5879,70 TL.
Döviz arttı diye ürün ve hizmetlerin satışında enflasyon kadar azalma var.
Yani bir yerden gideriniz artıyor, bir yerden geliriniz azalıyor. Makas daha çok açılıyor. Siz şu cümleleri neye dayanarak söylüyorsunuz? Dövizi bahane ederek zam yapmak nedir? 8 lira olan dolar 16 liraya çıkınca ürün fiyatı 2 katına çıkmasın mı? Zaten döviz arttı diye zam yapan firmaların pek çoğu aynı kar marjı ile satış yapıyor. Sizin 10.000 müşteriniz var, sizden sürekli alışveriş yapıyorlar, "ya dur şunları dövizi bahane edip kazıklayayım" mı diyorlar? gerçekten siz hangi dünyada yaşıyorsunuz? hiç iş kurup personel çalıştırmadınız mı? Ülke zor zamanlar geçiriyor, ekonomi kötü demiyor da işverenler dövizi bahane ederek zam yapıyor diyor. Senin yanıtlarına denk geliyorum forumda, gerçekten bu forumda kalmaya devam edeceksin üç beş şakşakçın ile beraber.
Sana ne forumun sahibi sen misin?
Ben ekonomi güzel demiyorum zaten lafı gözünle oku anlayabiliyorsan beyninle anla.
Gelmiş burada bana fırsatçıları savunuyor. Dolar yüzünden 3 arttıracağına adam 13 arttıyor. Her neyse bunu geçtim bunu senle tartışacak değilim zaten de.
Bu ülke demokratik bir ülke bu forum da herkese açık bir forum.
Sen benim forumdaki varlığımı sorgulayacak adam değilsin.
@Report; bu kim de benim ne yazdığımı nereye ne yazacağımı sorguluyor sevgili modlar?