Selamlar Linux'cu tayfa, uzun süredir Linux'a geçmeyi düşünüyordum ama pek fırsat bulamadım 1-2 saat önce kafama esti direkt kurdum Normalde Ubuntu düşünüyordum ancak GUI'sinin giriş için daha uygun olduğunu düşünerek Kubuntu'yu tercih ettim.

"Bilgisayar" dosyasının yerini Dolphin ile doldurmaya çalıştım, şimdilik ihtiyacım olan şeyler bunlar. Apache, PHP, MySQL ve PhpMyAdmin'i kurdum, PhpMyAdmin'e darkwolf temasını atana kadar downloads klasörünü oradan oraya cut ettim ama alıştım güzel tecrübe oldu Arayüz hoşuma gitti, sistem gayet stabil ve seri biçimde çalışıyor ama Windows'un fastboot'unu özleyeceğim gibi. Bu arada Capslock delay ile ilgili sıkıntılar yaşadım, bir zamanlar shift tuşuna alışmıştım ama o alışkanlığı nasıl kaybettim bilmiyorum daha önce bu kadar işime yarayacağını düşünmezdim Sanırım fixlemek için scriptler mevcut ancak kurmayı düşünmüyorum, shift alışkanlığımı geri kazanmam lazım yazarken daha pratik oluyor
İlk izlenimlerim bu şekilde, herhangi bir problem yaşamadım gayet memnunum zamanında geçmeyi çok istiyordum ama vakit bulamamıştım, bugüne kısmetmiş... Önerileriniz varsa paylaşabilirsiniz şimdiden teşekkür ediyorum