Örnek veriyorum ana domainimiz xxx.com, xxx.net ve xxx.org alan adlarını da 301 ile xxx.com'a yönlendirmekten mi bahsediyorsunuz?
cPanel kullanmadığım için Rumuz kavramını bilmiyorum.
Özellikle örnekleyerek açıkladığım konuda bir daha sormanıza anlam veremedim. 301 değil, domain alias (rumuz). Diğer tüm uzantılarw girildiğinde ana uzantının sahip olduğu dizin, dosya, sub, sorgu vsnin girilen domainin kaynak dosyasında varmışçasına görünmesini sağlar.
Yine de
link bırakıyorum.
Cevaplandı.
Bu rumuz olayı deneyinizdeki alakasız değişken olma ihtimali yüksek. Birden fazla sitede denemek gerekir, sıfır backlinkle. Yabancılar yeni uzantılara yıllar önce geçiş yaptı, google'ın çatı şirketinin sitesi bile .xyz domain (abc.xyz), bizimkiler hala .com'a saplanıp kalmış durumda. Her şeyden önce bir projeye başlarken masrafları olabildiğince düşük tutmak gerekir, her cent'in hesabını tutacaksın. Hemen popüler domain uzantılara 50-60 dolar ayırmak iyi fikir değil, o parayı reklam kampanyalarında denemeler yapmak için kullanmak daha mantıklı.
Denemeden test edemeyiz hocam. Benim deneyimde çalıştı, belki siz çalışsanız bu tezime antitez bile ürettirebilecek bir sonuç çıkacak.
xyzye asla karşı değilim, uzantıyla bir alıp veremediğim yok. Google abc.xyzyi de alır def.zoptrik i de. Çünkü o Google, marka bilinirliğinin haddi hesabı yok. Ve çatı şirketinin hit almasına da gerek yok. Biz onun kurallarına göre SEO yapan kişileriz -diğer arama motorlarını kullanmayanları tenzih ederim-.
İnkar edilen ne? Yöntem nedir? 301'den daha etkili olduğu kanaatine hangi çalışmayla vardınız? Bu yöntemi kaç sitede uyguladınız? 301 yöntemini kaç sitede uyguladınız? Teşekkürler.
Konuda her şey detaylıca anlatıldı. Son çalışmamla. Onlarca sitede her ikisini de denedim. Size de.
Arkadaşın rumuz dediği domain aliases sanırım
Evet alias. Rumuz diye de kullanılır türkçe cPanellerde.
Detaylar verildi dönüşler yapılmadı. Her zaman olduğu gibi
Uyumayalım mı güzel hocam? Baktın mı son aktifliğime?
Aktifken görürsem mutlaka cevap veririm insanlara ki bunda zorunlu da değilim?