Orta-büyük denebilecek bir yatırım yapıyorsanız ve eğer coinleri trust wallet'da tutmayı planlıyorsanız bunun yerine biraz paraya kıyıp resmi bir distribütörden ledger trezor veya safepal cüzdan alın hocam. Alım satım için kullanacağınız cihazları iyice bir virüs taramasından geçirin, mümkünse formatlayın ve yatırım süreciniz boyunca haftalık periyotlarla virüs kontrolü yapın. Hesaplarınızda 2fa yı aktive edip çekim whitelisti oluşturun ve adres olarak borsalar arası adresleriniz ve trust wallet/hardware wallet adreslerinizi ekleyin.

Güvenlik kısmını hallettiysek kendi şahsi yatırım şeklimi anlatayım, benim size önerim tüm sepeti metaverse'ye basmamanız olacaktır. Kripto dünyası belirli döngüler ile sürekli bir sektörü parlatıp bir süre sonra onu sıradan hale getirir, bunu geçmişte eth madencilik çılgınlığı (2018'de btcnin 20kyı aşmasını sağladı), defi çılgınlığı (btcnin tekrardan 20kyı aşmasını sağlaadı) nft çılgınlığı (btcnin 50kyı aşmasını sağladı), nft+metaverse çılgınlığı (btcnin 65kyı aşmasını sağladı) şeklinde gösterebiliriz. Metaverse gider bir başkası gelir yani tüm sepeti geçmişte artan bir akıntıya yatırmanız mantıksız olur.

Ben böyle bir alım yapacak olsaydım öncelikle garanti yatırımın %50'sini btc ve eth'e yapardım, bunlar benim güvenli ellerim olurdu. %30 top 100'de bulunan sol mina mana xrp avax gibi geleceği olan ve kendini kanıtlamış projelere yatırırdım. Kalan %15 i ile cmc top 100-500 arasında bulunan ve kısmen riskli olan ama nasrettin hocanın dediği gibi "Ya tutarsa?" denecek coinlere basardım. Kalan %5'i de stabil kripto olarak tutar olası bir ani fiyat yükselmesi durumunda (örn elon musk'ın dogeli twit atması dogeyi yükseltir) kaldıraçlı piyasalarda kullanmak için hazırda bekletirdim.

Ben bunu yapıyorum, kendi kullandığım yatırım şeklidir ve yatırım tavsiyesi değildir hocam. Bol kazançlar